Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Πιο σύγχρονες και δυναμικές οι νέες BMW 4 Coupe και Cabrio

Πρόγραμμα εκτενούς ανανέωσης της Σειράς 4 «τρέχει» η BMW. Παράλληλα λοιπόν με το λανσάρισμα των νέων M4 Coupe και Cabrio, η μάρκα από το Μόναχο παρουσιάζει τις ανανεωμένες εκδόσεις των αμαξωμάτων Coupe και Cabrio της Σειράς 4.

Οι προσεκτικές επεμβάσεις στη σχεδίαση τονίζουν τον δυναμικό χαρακτήρα των δύο μοντέλων, ενώ τα νέα στοιχεία εξοπλισμού προσδίδουν στο εσωτερικό μια πολυτελή και κομψή ατμόσφαιρα. Ο σχεδιασμός του cockpit, συμπεριλαμβανομένου του BMW Curved Display, υποδέχεται την τελευταία έκδοση του BMW iDrive με QuickSelect, που βασίζεται στο νέο λειτουργικό σύστημα BMW 8.5.

Το εσωτερικό της νέας BMW Σειρά 4

Νέα εξωτερικά χρώματα και ζάντες ελαφρού κράματος, προβολείς με εντυπωσιακή σχεδίαση των πηγών φωτός και τα προαιρετικά πλέον πίσω φώτα Laserlight σηματοδοτούν τις τελευταίες εξελίξεις στο εξωτερικό των δύο μοντέλων. Μέσα στην καμπίνα των σπορ δίθυρων μοντέλων, την προσοχή προσελκύουν άμεσα τα νέα χαρακτηριστικά όπως η ανανεωμένη σχεδίαση του τιμονιού και του πίνακα οργάνων, οι επενδύσεις των καθισμάτων, τα στοιχεία εσωτερικής διακόσμησης και η προαιρετική χρήση γυαλιού CraftedClarity σε επιλεγμένα χειριστήρια. Παράλληλα με την εισαγωγή του νέου BMW iDrive με QuickSelect στον βασικό εξοπλισμό, οι πελάτες μπορούν τώρα να προσθέσουν προαιρετικά τη λειτουργία Augmented View στο σύστημα πλοήγησης BMW Maps της νέας BMW Σειράς 4.

Ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει την BMW Σειρά 4 Cabrio είναι η τοξοειδούς σχήματος υφασμάτινη οροφή, η οποία συνδυάζει τη στιβαρότητα μιας αναδιπλούμενης σκληρής οροφής με την κλασική αισθητική μιας υφασμάτινης. Ο ηλεκτρικός μηχανισμός της οροφής μπορεί να ενεργοποιηθεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, με ταχύτητα έως και 50 km/h, με την διαδικασία ανοίγματος/κλεισίματος να διαρκεί 18 δευτερόλεπτα.

Η γκάμα των κινητήριων συνόλων της νέας BMW Σειράς 4 περιλαμβάνει ισχυρούς και εξαιρετικά αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και diesel με τεχνολογία BMW TwinPower Turbo και ηλεκτροκίνηση με τη μορφή ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48V. Συνδυάζονται στάνταρ με το οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport.

Η ανανεωμένη BMW Σειρά 4 Coupe

Οι εξακύλινδροι σε σειρά κινητήρες βρίσκονται κάτω από το καπό των εκδόσεων M Performance και στις δύο σειρές μοντέλων, καθώς και στις νέες BMW 430d xDrive Coupé και BMW 430d Cabrio, των οποίων ο πετρελαιοκινητήρας έχει απόδοση 286 ίππων. Η γκάμα περιλαμβάνει επίσης δύο τετρακύλινδρους κινητήρες βενζίνης απόδοσης 184 και 245 ίππων αντίστοιχα και έναν τετρακύλινδρο diesel 190 ίππων. Η ισχύς του κινητήρα μεταφέρεται στο δρόμο είτε μέσω της κλασικής πίσω κίνησης είτε μέσω του έξυπνου συστήματος τετρακίνησης BMW xDrive, ανάλογα με την παραλλαγή του μοντέλου. Όλοι οι εξακύλινδροι εν σειρά κινητήρες που διατίθενται για τη νέα BMW Σειρά 4 Coupé και τη νέα BMW Σειρά 4 Cabrio, καθώς και ο τετρακύλινδρος diesel, υιοθετούν ήπια υβριδική τεχνολογία 48V για καλύτερη απόδοση ισχύος και βελτιωμένη αποδοτικότητα.

H ανανεωμένη BMW Σειρά 4 Cabrio

Η λίστα συστημάτων για οδήγηση και στάθμευση με περιορισμένη συμμετοχή του οδηγού είναι εξίσου εκτενής. Οι νέες BMW Σειρά 4 Coupé και Σειρά 4 Cabrio είναι στάνταρ εξοπλισμένες με το σύστημα προειδοποίησης εμπρόσθιας σύγκρουσης με παρέμβαση φρένων, Cruise Control με λειτουργία πέδησης, Speed Limit Info με ένδειξη απαγόρευσης προσπέρασης, χειροκίνητο Speed Limit Assist και Lane Departure Warning με επιστροφή στη λωρίδα κυκλοφορίας. Ξεχωρίζει το προαιρετικό πακέτο Driving Assistant Professional που περιλαμβάνει Steering & Lane Control Assistant, Active Cruise Control με λειτουργία Stop&Go, αυτόματο Speed Limit Assist, έλεγχο ταχύτητας διαδρομής και αναγνώριση φωτεινών σηματοδοτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ