Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Απομακρύνονται 179 εγκαταλελειμμένα οχήματα από τους δρόμους της πόλης

Συντονισμένη επιχείρηση απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων ξεκίνησε η Δημοτική Αρχή Αγίου Δημητρίου. Στόχος της δράσης είναι η αντιμετώπιση του φαινομένου κατάληψης χώρων στάθμευσης και ο περιορισμός των εστιών μόλυνσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Δημοτικής Αστυνομίας τα καταγεγραμμένα οχήματα που θα απομακρυνθούν ανέρχονται στα 179.

Ο δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Στέλιος Μαμαλάκης, με τον αντιδήμαρχο της Εποπτείας της πόλης, Γεώργιο Ταμπακόπουλο, ανταποκρινόμενοι σε ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων ξεκίνησαν την επιχείρηση απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων.

«Η απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων κρίνεται απαραίτητη όχι μόνο για την επαναφορά της εύρυθμης λειτουργίας της πόλης και της βελτίωση της εικόνας της, αλλά είναι εξόχως σημαντική για την ασφάλεια του δημόσιου χώρου. Παράλληλα επιτυγχάνουμε για τους κατοίκους την απελευθέρωση επιπλέον χώρων στάθμευσης. Η εκστρατεία απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων στην πόλη μας θα είναι διαρκής», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης.

Να σημειωθεί ότι η σχετική δράση έχει σημαντικά οφέλη και για το περιβάλλον. Η απόσυρση εγκαταλελειμμένων οχημάτων αποτρέπει τη ρύπανση από επικίνδυνες ουσίες, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται η επαναχρησιμοποίηση υλικών περιορίζοντας την κατανάλωση πρώτων υλών και ενέργειας. Βάσει του Π.Δ. 116/ 2004 τα οχήματα που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής τους θα πρέπει να παραδίδονται σε εγκεκριμένα κέντρα απόσυρσης, τα οποία είναι αρμόδια για την επεξεργασία τους με ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο. Η απόσυρση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων είναι μια υποχρέωση των ιδιοκτητών.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο, οι προϋποθέσεις για την περισυλλογή εγκαταλελειμμένων οχημάτων είναι:

• Το όχημα να παραμένει σταθμευμένο σε δημόσιο χώρο χωρίς πινακίδες και ταυτόχρονα, χωρίς σχετική άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες ή, ακόμα και εάν έχει πινακίδες κυκλοφορίας, να αποτελεί εστία μόλυνσης.

• Με τον εντοπισμό ενός αυτοκινήτου που έχει τα παραπάνω χαρακτηριστικά γίνεται από τη Δημοτική Αστυνομία επικόλληση ειδοποίησης σε εμφανή σημείο του οχήματος προς τον ιδιοκτήτη για την απομάκρυνσή του από τον ίδιο.

• Σε περίπτωση που παρέλθει το χρονικό διάστημα, το οποίο ορίζεται από το Νόμο και ο ιδιοκτήτης δεν απομακρύνει το όχημά του, τότε ο Δήμος έχει δικαίωμα να προβεί στην περισυλλογή, την απομάκρυνση και την ανακύκλωσή του.

Διαβάστε επίσης: Διαδημοτική συνεργασία για μεταφορά απορριμμάτων με χαμηλότερο κόστος – Συνάντηση Στ. Μαμαλάκη – Γ. Κωνσταντάτου

Ειδήσεις από τον Αγιο Δημήτριο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ