Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Συνεδριάζουν το απόγευμα οι αγρότες – Πρόταση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Ανοιχτό το ενδεχόμενο καθόδου των τρακτέρ στην Αθήνα, αφήνουν οι αγρότες μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και την ανακοίνωση των μέτρων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε χθες φθηνότερο ρεύμα για 2+8 χρόνια καθώς και προκαταβολή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο.

Σήμερα στις 17:00 οι αγρότες θα συνεδριάσουν στη Λάρισα με αντικείμενο τις επόμενες κινήσεις τους, ενώ την ίδια ώρα θα γίνει σύσκεψη στα μπλόκα της Καρδίτσας και των Τρικάλων. Η τελική απόφαση για τις κινητοποιήσεις θα ληφθεί από όλα τα μπλόκα αύριο, Πέμπτη.

Όσον αφορά στις πρώτες αντιδράσεις μετά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι αγρότες δήλωσαν ότι τα αιτήματα τους δεν ικανοποιήθηκαν στο σύνολο τους. Οι πρώτες δηλώσεις ήθελαν τον αγροτικό κόσμο έτοιμο να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα «επιβίωσης» όπως ανέφεραν.

Σχολιάζοντας τις πρώτες αντιδράσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, δήλωσε ότι η ελεύθερη διέλευση των πολιτών είναι απόλυτο καθήκον. «Δεν θεωρώ», πρόσθεσε, «ότι θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο».

Οι προτάσεις του πρωθυπουργού

Φθηνότερο ρεύμα για όλους τους αγρότες και προκαταβολή της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου, στα τέλη Μαρτίου, πρότεινε χθες, Τρίτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους αγρότες, κατά τη συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Με έναρξη τιμολόγησης από την 1η Απριλίου ξεκινά πρόγραμμα χαμηλών τιμών για το αγροτικό ρεύμα με τη μορφή διμερών μακροχρόνιων συμβάσεων. Το πρόγραμμα δύνανται να προσφέρουν όλοι οι προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος και σ’ αυτό δύνανται να συμμετέχουν όλοι οι κάτοχοι συνδέσεων αγροτικού ρεύματος.

Διαβάστε επίσης: Στην Ολομέλεια της Βουλής σήμερα το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια

Ειδήσεις από την Επικαιρότητα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ