Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

«Πρωτεύουσα» της ευρωπαϊκής ιστιοπλοΐας για 10 μέρες το Καλαμάκι

Αύριο, Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, θα ξεκινήσουν στον Άλιμο, οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Ιστιοπλοΐας ILCA, για την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στους αγώνες, δύο αθλητές και δύο αθλήτριες θα διεκδικήσουν την πρόκρισή στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν το καλοκαίρι στο Παρίσι.

Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή αποστολές από 40 χώρες με πάνω από 350 αθλητές.

Ετσι, το Καλαμάκι για περισσότερες από 10 μέρες θα αποτελεί την «πρωτεύουσα» της ευρωπαϊκής ιστιοπλοΐας με 325 ιστιοπλόους από 48 χώρες όλου του κόσμου να τρέχουν στο «2024 ILCA Senior European Championships & Open European Trophy».

Στους αγώνες μετέχουν 62 Έλληνες και Ελληνίδες ιστιοπλόοι.

Στη μάχη της διεκδίκησης των τεσσάρων Ολυμπιακών εισιτηρίων που οδηγούν στη Μασσαλία αγωνίζονται στις Ολυμπιακές κλάσεις ILCA 6 και ILCA 7, 14 γυναίκες και 19 άνδρες ιστιοπλόοι του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου.

Προκειμένου ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου να φιλοξενήσει το κορυφαίο ευρωπαϊκό event της κλάσης ILCA προχώρησε σε σειρά εργασιών στις κτιριακές του εγκαταστάσεις.

Οι εργασίες για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων ξεκίνησαν τον Νοέμβριο και είναι πλέον έτοιμες για την φιλοξενία των ιστιοπλόων αλλά και των συνοδών τους.

Συγκεκριμένα, οι χώροι καταμέτρησης των σκαφών και φύλαξης των τρέιλερ, τα αποδυτήρια, το Κέντρο Τύπου και ζωντανής αναμετάδοσης των αγώνων, είναι έτοιμα με τους ανθρώπους του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου να υποδέχονται τις πρώτες αποστολές.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί με την αιγίδα του ΕΟΤ, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Δήμου Αλίμου, σε συνεργασία με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Διαβάστε επίσης: Το 1ο Φεστιβάλ Anti-bullying στον Άλιμο

Ειδήσεις από τον Αλιμο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ