Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Δράση ευαισθητοποίησης για τη Δωρεά Μυελού των Οστών το Σάββατο

Με τη συμμετοχή του Δήμου Αγίου Δημητρίου πραγματοποιείται η δράση ευαισθητοποίησης των πολιτών για τη Δωρεά Μυελού των Οστών το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στο Athens Metro Mall.

«Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου μπορεί να αποτελέσει μια ουσιαστική αφορμή για να γίνουμε εθελοντές δότες Μυελού των Οστών», δήλωσε ο δήμαρχος, Στέλιος Μαμαλάκης.

Η δράση πραγματοποιείται από τις 9πμ έως τις 5μμ με την αιγίδα του Δήμου Αγίου Δημητρίου. Συνδιοργανωτές είναι ο Σύλλογος Όραμα Ελπίδας και η Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική ΡΕΑ.

Με αφορμή τη σχετική πρωτοβουλία ο κ. Μαμαλάκης απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους κατοίκους της πόλης και επισημαίνει: «Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε μια τόσο σημαντική Παγκόσμια Ημέρα είναι να συμβάλλουμε στη πράξη για την αντιμετώπιση του Παιδικού Καρκίνου. Η δωρεά Μυελού των Οστών είναι μια πράξη αλληλεγγύης που μπορεί να σώσει μια ζωή. Χιλιάδες παιδιά με καρκίνο χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών για να θεραπευτούν. Γίνε και εσύ μέρος της λύσης! Ενημερώσου για τη δωρεά μυελού των οστών και δες αν είσαι συμβατός ως δότης».

Να σημειωθεί ότι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου στις 15 Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (Iinternational Confederation Of Childhood Cancer Parent Organizations- ICCCPO) και στόχο έχει την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνους) και για την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος σχετικά με τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον πλανήτη.

Διαβάστε επίσης: 2ο Συνέδριο Ασθενών (8-9/3): Ο καρκίνος του μαστού στην Ελλάδα σήμερα

Ειδήσεις από τον Αγιο Δημήτριο και την Υγεία στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ