Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Στ. Μαμαλάκης: «Σε 1,5 μήνα επιλύθηκαν ζητήματα που απασχολούσαν χρόνια την πόλη»

Στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων του Δήμου Αγίου Δημητρίου βρίσκονται τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών και η λειτουργικότητα της πόλης.

«Σε 1,5 μήνα έχουν επιλυθεί ζητήματα που απασχολούσαν χρόνια την πόλη και τους κατοίκους της», δηλώνει ο δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Στέλιος Μαμαλάκης, τονίζοντας ότι από την πρώτη μέρα της θητείας της νέας διοίκησης του Δήμου, οι εργασίες και οι παρεμβάσεις για την επίλυση καθημερινών προβλημάτων είναι διαρκείς και άμεσες. «Στην προσπάθεια αυτή σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν οι πολίτες του Δήμου και η επικοινωνία τους, αναφορικά με τις ανάγκες που προκύπτουν σε διάφορα σημεία της πόλη μας, με τα αρμόδια τμήματα», σημειώνει.

Το σύνολο των αντιδημάρχων και των εντεταλμένων δημοτικών συμβούλων, με το συντονισμό του δημάρχου, έχουν θέσει ως βασική προτεραιότητά τους τα ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών, την ασφάλεια των παιδιών και την επίλυση θεμάτων που σχετίζονται με τη βέλτιστη λειτουργικότητα της πόλης.

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί το έργο που έχει υλοποιηθεί από το Μικρό Συνεργείο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, του οποίου συντονιστής είναι ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, Ευαγ. Μαλαθούνης.

Μέσα στον Ιανουάριο το Μικρό Συνεργείο έχει ήδη διευθετήσει 241 παρεμβάσεις που αφορούν στον καλλωπισμό κτιρίων, πεζοδρομίων κ.α.. Επίσης έχει προχωρήσει σε 93 επισκευές ηλεκτρολογικών βλαβών, 56 αντικαταστάσεις λαμπών, προβολέων και αφαίρεση του εορταστικού στολισμού, καθώς και 48 υδραυλικές παρεμβάσεις. «Όλα τα τμήματα του Δήμου σε μια συντονισμένη προσπάθεια παραμένουν σε ετοιμότητα, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες κάθε γειτονιάς», τονίζει ο δήμαρχος.

Στο πλαίσιο των δράσεων που έχει αναλάβει είναι και η ενίσχυση της ασφάλειας σε σχολικά συγκροτήματα καθώς και η αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές, δολιοφθορές κ.α..

Με αφορμή τις σχετικές παρεμβάσεις ο κ. Μαμαλάκης πραγματοποίησε επίσκεψη στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου στο οποίο το Μικρό Συνεργείο του Δήμου πραγματοποιεί εργασίες αποκατάστασης ζημιών και παρεμβάσεις ενίσχυσης της ασφάλειας των μαθητών.

Τον δήμαρχο συνοδεύαν οι αντιδήμαρχοι Παιδείας, Μαρία Αχουλιά Σκριβάνου, Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργος Κάππος, Εποπτείας της Πόλης, Γιώργος Ταμπακόπουλος, ο επικεφαλής του Μικρού Συνεργείου, Ευάγγελος Μαλαθούνης και η δημοτική σύμβουλος, Ειρήνη Κυπραίου. Ο διευθυντής του σχολείου, Διονύσης Ζησιμάτος, ο οποίος τους υποδέχθηκε, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του για την άμεση ανταπόκριση της νέας δημοτικής αρχής και των στελεχών του Μικρού Συνεργείου.

Με αφορμή την επίσκεψη στο σχολείο ο κ. Μαμαλάκης δήλωσε: «Σε 1,5 μήνα λύθηκαν προβλήματα χρόνων. Από την πρώτη στιγμή, η νέα διοίκηση του Δήμου Αγίου Δημητρίου εστιάζει στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών. Σε συνεργασία με τους δημότες, οι αντιδήμαρχοι και οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι δρουν άμεσα για την ασφάλεια των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης. Το Μικρό Συνεργείο και τα στελέχη του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Αντίστοιχα με συστηματικό τρόπο εργάζονται και τα στελέχη σε τομείς όπως είναι το πράσινο, η καθαριότητα, η ασφάλεια της πόλης, κ.α. Συνεχίζουμε μεθοδικά και με αίσθημα ευθύνης. Ζητούμε την κατανόηση των πολιτών και δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να περιοριστούν τα ζητήματα που τους απασχολούν».

Διαβάστε επίσης: Απομακρύνονται 179 εγκαταλελειμμένα οχήματα από τους δρόμους της πόλης

Ειδήσεις από τον Αγιο Δημήτριο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ