Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Όλες οι αλλαγές στη νέα Skoda Octavia

Η διαδικασία ανανέωσης της γκάμας της Skoda συνεχίζεται με την Octavia. Το πιο δημοφιλές μοντέλο της μάρκας από την Τσεχία δέχεται ένα εκτεταμένο facelift προκειμένου να διατηρηθεί «φρέσκο», τόσο αισθητικά όσο και τεχνολογικά. Οπτικά, οι άμεσα αντιληπτές αλλαγές αφορούν τα επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα. Προαιρετικά ενσωματώνουν τεχνολογία LED Matrix, με 36 οπτικά στοιχεία που περιλαμβάνουν πλέον και τους προβολείς ομίχλης. Μικρές αλλαγές έγιναν στην μάσκα, ενώ νέος είναι ο πίσω προφυλακτήρας.

To εσωτερικό της ανανεωμένης Skoda Octavia

Στη Skoda έκαναν βελτιώσεις σε αρκετά σημεία, χωρίς να αλλοιώσουν το χαρακτηριστικά της Octavia. Επανασχεδίασαν την λειτουργία του infotainment, τοποθέτησαν νέα συστήματα ασφαλείας, αύξησαν το ποσοστό χρήσης βιώσιμων υλικών και βελτίωσαν την απόδοση των εμπρός προβολέων. Στο εσωτερικό υπάρχουν επενδύσεις από βιώσιμα υλικά, ώστε να περιοριστεί το αποτύπωμα του αυτοκινήτου στο περιβάλλον. Στάνταρ είναι ο διζωνικός κλιματισμός αλλά και η οθόνη αφής 10 ιντσών για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ο προαιρετικός εξοπλισμός περιλαμβάνει ακόμα μεγαλύτερη οθόνη, διαγωνίου 13 ιντσών.

H ανανεωμένη Skoda Octavia RS

Σχετικά με τον κινητήρα κάτω από το καπό της ανανεωμένης Octavia, οι πελάτες της Skoda μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε αρκετές προτάσεις. Βασικός κινητήρας είναι ο 1.5 TSI στην έκδοση ισχύος με 116 ίππους, ο οποίος συνδυάζεται είτε με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων είτε με 7τάχυτο αυτόματο DSG. Η δεύτερη έκδοση του 1.5 TSI αποδίδει 150 ίππους, ενώ οι κινητήρες με το αυτόματο κιβώτιο DSG ενσωματώνουν ήπια υβριδική τεχνολογία (mild-hybrid). Ο 2λιτρος TSI αποδίδει 204 ίππους στο τετρακίνητο μοντέλο (με αυτόματο κιβώτιο), ενώ για τη σπορ Octavia RS η ισχύς του ανέρχεται σε 265 ίππους (και πάλι μα αυτόματο DSG). Για όσους προτιμούν τη χαμηλή κατανάλωση που προσφέρουν οι πετρελαιοκινητήρες, υπάρχει διαθέσιμος ο 2.0 TDI με μηχανικό κιβώτιο και 116 ίππους και αυτόματο και 150 ίππους.

Η Skoda «προίκισε» την Octavia με νέα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Τα Intelligent Park Assist και Remote Park Assist διευκολύνουν τη διαδικασία στάθμευσης, ενώ το σύστημα ανίχνευσης της κόπωσης του οδηγού είναι πλέον πιο ακριβές. Ο προσωπικός βοηθός Laura που ενεργοποιείται με φωνητικές εντολές περιλαμβάνει πλέον και το πρόγραμμα συνομιλίας τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT, δίνοντας στον οδηγό όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ