Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο Δήμος κατά του Τριφυλλείου Ιδρύματος

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο Δήμος Αλίμου κατά του Τριφυλλείου Ιδρύματος, μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, περί σημειακής τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου στο οικοδομικό τετράγωνο 264».

Κατά την εισήγησή του ο δήμαρχος της πόλης είπε ότι ο ισχυρισμός της Διοίκησης του Τριφυλλείου ότι υπάρχει απόφαση από το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που επιτρέπει να αξιοποιηθεί το οικοδομικό τετράγωνο 264 με χρήση γενικής κατοικίας είναι ψευδείς.

Επίσης, ενημέρωσε το Συμβούλιο ότι «ακυρώθηκε η άδεια κατεδάφισης του ακινήτου η οποία είχε και παρανομίες», ενώ η διαδικασία συζήτησης του θέματος για τις οριστικκές αποφάσεις μεταφέρετε για τον Μάρτιο.

Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Κονδύλης στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι ουδέποτε υπήρξε θέμα αλλαγής όρων δωρεάς σε Γενική Συνέλευση του Οικοδομικού Συνεταιρισμού το 2015.
Το θέμα δεν αποτελούσε προϊόν της βούλησης τους Οικοδομικού Συνεταιρισμού και για τον λόγο αυτό δεν υπήρξε συνεδρίαση για την λήψη απόφασης αλλαγής της χρήσης του ακινήτου και ενεργοοποίηση της αντιπαροχής.

Ο δήμαρχος επεκτάθηκε επί του επίμαχου συμβολαίου του 2015 και υποστήριξε ότι η δωρεά είναι μία και μόνο αυτή που αναφέρεται στο συμβόλαιο του 2004 (Πολιτιστικό – Πνευματικό Κέντρο).

Επίσης αποκάλυψε ότι με εισαγγελική παραγγελία ζήτησε τον φάκελο συμβολαίου από την συμβολαιογράφο και είπε πώς «αυτό το συμβόλαιο του 2015 που έδινε δυνατότητα για αντιπαροχή και πολυκατοικίες δεν είναι αληθές και βάσιμο».
«Αυτό το περίεργο πρακτικό του 2015 που επικαλέστηκαν για να υπογράψουν ως συμβόλαιο αυτοί που παρουσιάστηκαν ως εκπρόσωποι του συνεταιρισμού, ακόμα κι αν ήταν υπαρκτό, έχει τόσα προβλήματα μέσα που θα ήταν άκυρο».

Μάλιστα, το χαρακτήρισε ως «τρύπιο κουρελόχαρτο».

Ο δήμαρχος Αλίμου άσκησε έντονη κριτική και στη διοίκηση του Τριφυλλείου λέγοντας: «επικαλούνται ότι το κάνουν για τους φουκαράδες τους γέροντες… Μπήκαμε και ψάξαμε την περιουσία του Ιδρύματος. Μόνο στην Ελλάδα εντοπίσαμε 82 ακίνητα. Νάτα! Και έχει και ένα κτίριο καταστημάτων στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας. Από όλα αυτά τα ακίνητα, περιμένουν να τους σώσει το ακίνητο του Αλίμου; Τι διαχείριση γίνεται σε αυτό το ίδρυμα; Δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά για την διοίκηση του Τριφυλλείου… Αρχίζουν και δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά για την μεθοδολογία και την αποτελεσματικότητα και την ορθότητα των πρακτικών που ακολουθούνται από την Διοίκηση του Τριφυλλείου. Προσέξτε, οι αιχμές δεν είναι για το Τριφύλλειο, οι αιχμές είναι για την διοίκηση του ιδρύματος. Τους ανθρώπους που τρέχουν και διοικούν το ίδρυμα».

Τέλος, κάλεσε το σώμα να αποφασίσει αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα κατά της Διοίκησης του Τριφυλείου Ιδρύματος και να υποστηρίξει τους κατοίκους της περιοχής στην ανασύσταση του οικοδομικού συνεταιρισμού, για να ξεκινήσει την διαδικασία ανάκλησης της ΔΩΡΕΑΣ. Επίσης κάλεσε το σώμα να συζητήσει εάν θα στείλει την υπόθεση στον εισαγγελέα και αν θα κάνει αυτοψία στον χώρο του ακινήτου.

Μετά την παράθεση των στοιχείων για την υπόθεση από τον Ανδρέα Κονδύλη, το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε την προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με βάση το άρθρο 503 το Αστικού Κώδικα, με τακτική αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα κατά της Διοίκησης του Τριφυλλείου Ιδρύματος:
– Να παραλείψει να γκρεμίσει το κτήριο.
– Να του επιβληθεί να αποπερατώσει το κτήριο σύμφωνα με τους όρους της δωρεάς του 2004 και την υποστήριξη των κατοίκων στην προσπάθεια να ανασυστήσουν τον Οικοδομικό Συνεταιρισμό Κυθηρίων Αλίμου.

Διαβάστε επίσης: Διπλή εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου 8-9 Μαρτίου

Ειδήσεις από τον Αλιμο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ