Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Ηλεκτρονικά πλέον τα στοιχεία οικοδομικών αδειών

Στην διάθεση των πολιτών βρίσκεται ήδη η ψηφιακή εφαρμογή για την χορήγηση αντιγράφων στοιχείων οικοδομικών αδειών, δίνοντας τέλος στην ταλαιπωρία των κατοίκων και των υπαλλήλων των αρμοδίων υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του συνεχούς ψηφιακού μετασχηματισμού του Δήμου Γλυφάδας θα πραγματοποιείται πλέον ηλεκτρονικά και η χορήγηση αντιγράφων στοιχείων οικοδομικών αδειών (π.χ. τοπογραφικά, διαγράμματα κάλυψης, κατόψεις, στατικά σχέδια κ.λπ.) σε πολίτες, δημότες και επαγγελματίες από την Υπηρεσία Δόμησης.

Το νέο σύστημα ηλεκτρονικής πλατφόρμας χορήγησης αντιγράφων στοιχείων οικοδομικών αδειών έχει σκοπό να συμβάλλει στη διευκόλυνση και στην επιτάχυνση της εξυπηρέτησης των πολιτών, μέσω της απλοποίησης της διαδικασίας έκδοσης αντιγράφων και της καταπολέμησης της γραφειοκρατίας.

Ο δήμαρχος, Γιώργος Παπανικολάου, δήλωσε: «Ουρές μεγάλες, φωτοτυπίες σχεδίων και φακέλων, αναμονή ωρών – τέλος: Ψηφιακή εξυπηρέτηση στο Δήμο μας και στην πολεοδομία! Εύκολα, γρήγορα, απλά: Ηλεκτρονικά πλέον στο Δήμο Γλυφάδας (http://www.glyfada.gr/oikodomikiadeia) και η χορήγηση αντιγράφων στοιχείων οικοδομικών αδειών (π.χ. τοπογραφικά, διαγράμματα κάλυψης, κατόψεις, στατικά σχέδια), από την Υπηρεσία Δόμησης, φυσικά μόνο για όσους το δικαιούνται, με πλήρη σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα. Συνεχίζουμε να υλοποιούμε την ψηφιακή μεταρρύθμιση με γοργούς ρυθμούς, πάντα με γνώμονα την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση κάθε δημότη και κατοίκου της πόλης μας. Ειδικά για τις πολεοδομίες, όσοι έχουν εξυπηρετηθεί γνωρίζουν καλά πόσες ώρες χάνουν για να έρθουν στο Δημαρχείο και να περιμένουν, πόσα χρήματα δαπανούν για φωτοτυπίες, πόσο κόπο κάνουν. Ειδικά μάλιστα όλη αυτή την περίοδο λόγω των μεταβιβάσεων, των ενεργειακών αναβαθμίσεων, των ανακαινίσεων και άλλων πράξεων, η πολεοδομία έχει μεγάλο φόρτο και οι πολίτες μεγάλη ταλαιπωρία. Πλέον σε όλα αυτά βάζουμε τέλος. Η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα χορήγησης αντιγράφων στοιχείων οικοδομικών αδειών θα συμβάλλει και εκείνη – όπως και συνολικά ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου – στη βελτίωση και στην επιτάχυνση της εξυπηρέτησης των πολιτών».

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση στην ηλεκτρονική πύλη του Δήμου Γλυφάδας (www.glyfada.gr -> Υπηρεσίες -> Ψηφιακά Πιστοποιητικά -> Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για Δημότες -> Αίτηση χορήγησης ακριβούς αντιγράφου οικοδομικής άδειας) άμεσα και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, θα παραλαμβάνουν στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) που αναφέρουν στην αίτηση, τα αντίγραφα των στελεχών και των σχεδίων των οικοδομικών αδειών που έχουν αιτηθεί. Η αίτηση θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά από τον ενδιαφερόμενο και θα διεκπεραιώνεται ηλεκτρονικά από την Υπηρεσία, ενώ για την πιστοποίηση θα απαιτείται η είσοδος στο σύστημα με τους κωδικούς αυθεντικοποίησης χρήστη της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (taxisnet).

«Διευκολύνουμε τη διαδικασία χορήγησης αντιγράφων οικοδομικών αδειών για όλους, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού του Δήμου μας, μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο αναμονής, με ένα απλό κλικ!», τόνισε ο αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ορέστης Τσάγκλας.

Η αντιδήμαρχος Εσόδων και Προγραμματισμού, Νατάσσα Αργυροπούλου, ανέφερε: «Αλλάζουμε σταδιακά τη λειτουργία του Δήμου, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που μας παρέχει η τεχνολογία, με σεβασμό στον πολίτη και με στόχο την εξυπηρέτησή του και τη διευκόλυνση της καθημερινότητάς του».

Διαβάστε επίσης: Το 2026 – 2027 θα υποδεχτεί τους πρώτους μαθητές το Πρότυπο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο

Ειδήσεις από την Γλυφάδα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ