Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
spot_img

Κ. Ασκούνης: Αντίθετος με τη μετατροπή της Πλατείας Νερού σε συναυλιακό χώρο – Τι δηλώνει στην «Α»

«Δεν θα επιτρέψουμε ενέργειες που υποβαθμίζουν την Καλλιθέα», δηλώνει στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ ο δήμαρχος, Κώστας Ασκούνης, εκφράζοντας την αντίθεσή του με το σχέδιο μετατροπής της Πλατείας Νερού σε συναυλιακό χώρο.

Σύμφωνα με τον κ. Ασκούνη, ο ανοικτός διαγωνισμός της ΕΤΑΔ που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη μακροχρόνια μίσθωση 40+10 χρόνια σε ιδιώτη και μετατροπή της Πλατείας Νερού σε συναυλιακό χώρο, είναι από τα ζητήματα που απασχολούν τη Δημοτική Αρχή από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων της. «Έχουμε εκφράσει την πλήρη αντίθεσή μας και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με κάθε τρόπο και μέσο, προκειμένου η Πλατεία Νερού να παραμείνει ένας ελεύθερος κοινόχρηστος χώρος», σημειώνει.

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Καλλιθέας, σε συνάντηση που είχε ήδη με την διευθύνουσα Σύμβουλο της ΕΤ.Α.Δ., Ηρώ Χατζηγεωργίου, ανέφερε όλους τους λόγους, «για τους οποίους αντιδρούμε ως Δήμος και ως κοινωνία στην απόφασή τους. Ως Δημοτική Αρχή», υπογραμμίζει, «δεν θα επιτρέψουμε ενέργειες που υποβαθμίζουν την Καλλιθέα και επιδεινώνουν τα προβλήματα της ηχορύπανσης, της κυκλοφορίας, της ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών, της καθαριότητα και της ελεύθερης πρόσβασης στην παραλία.
Στη διεκδίκηση αυτή έχει υπάρξει μια γενική κινητοποίηση όλων ανεξαιρέτως: αιρετών, πολιτών, συλλογικών φορέων της Καλλιθέας, αλλά και του όμορου Δήμου του Παλαιού Φαλήρου, που οι δημότες αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα.

Ήδη μετά από επιστολή της Δημοτικής Αρχής προς τους Βουλευτές όλων των κομμάτων του Νότιου Τομέα Αθηνών, έχουν κατατεθεί στη Βουλή σχετικές Ερωτήσεις προς τους καθ’ ύλην αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Τουρισμού και περιμένουμε τις απαντήσεις.

Τέλος, μαζί με τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, κ. Γιάννη Φωστηρόπουλο, έχουμε ζητήσει συνάντηση με την κ. Ηρώ Χατζηγεωργίου, για το θέμα».

Διαβάστε επίσης: Ξεκίνησαν οι ενέργειες για την παράδοση του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων 437 θέσεων

Ειδήσεις από τον Δήμο Καλλιθέας στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ