Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Εως τις 20 Μαρτίου οι εγγραφές στα σχολεία του Δήμου

Ξεκίνησαν οι εγγραφές των μαθητών στα νηπιαγωγεία και την Ά τάξη των δημοτικών σχολείων του Παλαιού Φαλήρου.

Οι προθεσμία των εγγραφών θα ολοκληρωθεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 20 Μαρτίου.
Ειδικότερα, για το σχολικό έτος 2024-2025 στα νηπιαγωγεία θα φοιτήσουν μαθητές/τριες οι οποίοι/ες την 31η Δεκεμβρίου 2024 συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων ετών (έτος γέννησης το 2020).

Οι εγγραφές γίνονται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) με υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής, την οποία υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες στο νηπιαγωγείο που ανήκει το προνήπιο-νήπιο βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους.

Πριν την οριστική υποβολή της αίτησης οι γονείς/κηδεμόνες ενημερώνονται από την ηλεκτρονική υπηρεσία για τα παραστατικά που θα απαιτηθεί να προσκομίσουν κατά την επίσκεψή τους στη σχολική μονάδα εντός προθεσμίας που ορίζει ο/η διευθυντής/ντρια-Προϊστάμενος/η του νηπιαγωγείου.

Για τον λόγο αυτόν η διεύθυνση του νηπιαγωγείου αναρτά σε εμφανές σημείο της σχολικής μονάδας ή/και στην επίσημη ιστοσελίδα του σχολείου ανακοίνωση με πληροφορίες σχετικές με τη διαδικασία εγγραφής και τα δικαιολογητικά που θα συνοδεύουν την ηλεκτρονική αίτηση.

Για την πρώτη τάξη του δημοτικού, για σχολικό έτος 2024-2025 θα φοιτήσουν μαθητές/τριες που γεννήθηκαν από 1-1-2018 έως και 31-12-2018.

Ο/Η διευθυντής/ντρια του δημοτικού σχολείου αναρτά σε εμφανές σημείο της σχολικής μονάδας ή/και στην επίσημη ιστοσελίδα του σχολείου ανακοίνωση με πληροφορίες σχετικές με τα όρια της σχολικής περιφέρειας, τις ώρες υποβολής των αιτήσεων και τα δικαιολογητικά που συνοδεύουν την αίτηση εγγραφής.

Επομένως, οι εγγραφές στην Α΄ Τάξη του δημοτικού σχολείου πραγματοποιούνται μόνο με φυσική παρουσία των γονέων/κηδεμόνων.

Διαβάστε επίσης: Στις 10 Μαρτίου η μεγάλη παρέλαση του καρναβαλιού στη Λεωφόρο Αγίου Αλεξάνδρου

Ειδήσεις από τo  Παλαιό Φάληρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ