Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

Κινηματογράφος: Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 7 Μαρτίου

Ο Άγγελος Πολύδωρος  παρουσιάζει και σχολιάζει τις ταινίες που προβάλλονται από την Πέμπτη 7/3/2024 στους κινηματογράφους.

========================================

Κάποια μέρα θα πούμε τα πάντα ο ένας για τον άλλο – Someday we’ll tell each other everything

Ένας έρωτας με διαφορά ηλικίας, δυο τρεις επιφανειακοί χαρακτήρες και μια υποτιθέμενη αλληγορία για την ένωση της Γερμανίας μετά την πτώση του κομμουνισμού το 1989.

Στα σύνορα μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας, το καλοκαίρι του 1990, η Μαρία 18 στα 19 από γονείς που έχουν χωρίσει με μητέρα άνεργη και ανήμπορη να τη ζήσει, μένει με τον φίλο της Γιοχάνες, στο αγρόκτημα των γονιών του που την έχουν αποδεχθεί σαν κόρη τους, προτιμά να χάνεται στα βιβλία παρά να εστιάζει στην αποφοίτηση και το μέλλον της. Μέχρι που συναντά τον Χένερ, έναν αρκετά μεγαλύτερό της, μοναχικό αγρότη που ζει εκεί κοντά και του οποίου ένα μόνο άγγιγμα ή βλέμμα αρκεί για να της πυροδοτήσει έναν έρωτα, ένα μυστικό πάθος γεμάτο λαχτάρα και επιθυμία που καταβροχθίζει τα πάντα στο πέρασμά του και την αφήνει με περισσότερα ερωτήματα, παρά απαντήσεις. Το καλοκαίρι του 1990, θα αποτελέσει καταλύτη στη διαμόρφωση του χαρακτήρα της.

INFO

Είδος: Δράμα, Κοινωνικό, 132΄

Χώρα: Γερμανία, 2023

Σκηνοθεσία: Εμιλί Ατέφ

Παίζουν: Μαρλένε Μπάροου, Φέλιξ Κράμερ

Διανομή: Rosebud.21

===

Ένας φανταστικός φίλος – Imaginary

Όταν η Τζέσικα (Ντεγουάντα Γουάιζ) επιστρέφει στο σπίτι της παιδικής της ηλικίας με την οικογένειά της, η μικρότερη θετή κόρη της, Άλις (Πάιπερ Μπράουν) αναπτύσσει μια απόκοσμη προσκόλληση με μια λούτρινη αρκούδα που ονομάζεται Τσόνσι που βρίσκει στο υπόγειο. Η Άλις αρχίζει να παίζει παιχνίδια με τον Τσόνσι που σταδιακά γίνονται όλο και πιο απαίσια. Καθώς η συμπεριφορά της γίνεται όλο και πιο ανησυχητική, η Τζέσικα επεμβαίνει μόνο για να συνειδητοποιήσει ότι ο Τσόνσι είναι πολύ περισσότερο από το αθώο αρκουδάκι που πίστευε ότι ήταν.

INFO

 

Είδος: Θρίλερ, Τρόμου, 100΄

Χώρα: ΗΠΑ, 2023

Σκηνοθεσία: Τζεφ Γουάντλοου

Παίζουν: Ντεγουάντα Γουάιζ, Τέγκαν Μπερνς, Πάιπερ Μπράουν, Βερόνικα Φαλκόν, Μπέτι Μπάκλεϊ

Διανομή: Spentzos Film

===

Τράνζιτ – Tranzit

Πρωτότυπο σαν ιδέα το Τράνζιτ έρχεται να προστεθεί στις λίγες ελληνικές ταινίες, που ανήκουν στην κατηγορία του Φανταστικού Σινεμά. Εκεί που το ανοίκειο εισέρχεται με θράσος στο οικείο και καθημερινό και εκεί όπου η οργιαστική φαντασία πλάθει κόσμους επίγειους, υπόγειους, υπέργειους και επέκεινα (εδώ ανήκει το Τράνζιτ).

Σύμφωνα με την υπόθεση, ύστερα από έναν ανεξήγητο θάνατο πατέρας και γιος συναντιούνται ξανά στο Tranzit, ένα φαντασιακό «επέκεινα» που ρυθμίζεται από αφηρημένες μαθηματικές αρχές και όπου οι νεκροί καλούνται να αποφασίσουν: να αποδεχτούν τη διαδικασία εξαΰλωσης ή να παραμείνουν σε απροσδιοριστία για πάντα.

INFO

Είδος: Φαντασίας, Δράμα, 82΄

Χώρα: Ελλάδα, 2023

Σκηνοθεσία: Κάρολος Ζωναράς

Παίζουν: Παντελής Δεντάκης, Τζέο Πακίτσας, Δημήτρης Πουλικάκος

Διανομή: Zonaras Productions

===

Σκύλος και γάτα, μια τρελή καταδίωξη – Cat and dog

Η Ντίβα είναι μία γάτα ινφλουένσερ, με εκατομμύρια ακολούθους. O Τούλης είναι ένα αδέσποτο κουτάβι που καταπίνει κατά λάθος ένα ρουμπίνι ανεκτίμητης αξίας που μόλις έχει κλέψει ο διαβόητος απατεώνας Τζακ. Μέσα από μία σειρά ατυχών γεγονότων, τα δύο κατοικίδια βρίσκονται κυνηγημένα από έναν διεφθαρμένο αστυνομικό  που θα κάνει τα πάντα για να πάρει στα χέρια του το πολύτιμο ρουμπίνι.  Όσο οι ιδιοκτήτες τους, η Μόνικα και ο Τζακ τους αναζητούν, η Ντίβα και ο Τούλης πρέπει να αφήσουν στην άκρη τις διαφορές τους για να γλιτώσουν από αυτή την τρελή καταδίωξη που τα οδηγεί από το Μόντρεαλ μέχρι τη Νέα Υόρκη.

INFO

Είδος: Animation, Κωμωδία, Περιπέτεια, Οικογενειακή, 86΄

Χώρες: Γαλλία, Καναδάς, 2023

Σκηνοθεσία: Ριμ Κερίσι

Παίζουν: Φίλιπ Λάσο, Φρανκ Ντιμπόσκ, Ριμ Κερίσι

Διανομή: The  Film  Group

===

Μάμα Γκλόρια – Àma Gloria

Η συγκινητική σχέση ενός παιδιού με τη νταντά του, μέσα από τα μάτια του παιδιού.

Η εξάχρονη Κλεό αγαπά την νταντά της, την Γκλόρια περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Όταν η γυναίκα γυρίζει πίσω στο Πράσινο Ακρωτήρι την πατρίδα της, η Κλεό θα την επισκεφτεί για να περάσουν μαζί ένα τελευταίο καλοκαίρι που θα τις αλλάξει και τις δυο.

Τρυφερή απεικόνιση των παιδικών συναισθημάτων, μια έξοχη ερμηνεία από τη μικρή Λουίζ Μαρί-Πανζανί και των υποστηρικτικών χαρακτήρων και μια σειρά άλλων θεμάτων, με κεντρικό τις σχέσεις παιδιών και μεγάλων, κάνουν αρκετά ενδιαφέρουσα αυτή την ταινία.

INFO

Είδος: Δράμα, 83΄

Χώρα: Γαλλία, 2023

Σκηνοθεσία: Μαρί Αματσουκέλι

Παίζουν: Λουίζ Μορί-Πανζανί, Ίλσα Μορένο Ζέγκο, Αμπνάρα Γκομέζ Βαρελά

Διανομή: Ama Films

===

100 χρόνια από τον Οδυσσέα – 100 years of Ulysses

Ένα ντοκιμαντέρ, το οποίο σε λιγότερο από μια ώρα καταφέρνει όχι μόνο να αναφερθεί στην πραγματικά ενδιαφέρουσα και ταραχώδη ζωή του διάσημου συγγραφέα που έχει γράψει το πλέον αμφιλεγόμενο παγκοσμίως μυθιστόρημα  «Οδυσσέας», αλλά και να περιγράφει το ιστορικό και πολιτισμικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο ο Τζέιμς Τζόις εμπνεύστηκε το μυθιστόρημά του, το οποίο κατά γενική ομολογία -παρόλο που απαγορεύτηκε αρχικά στην Αμερική και τη Βρετανία- έγινε σύντομα αριστούργημα του μοντερνισμού και μια επανάσταση στη λογοτεχνική έκφραση και είχε βαθύ αντίκτυπο στη λογοτεχνία και τον πολιτισμό εμπνέοντας δημιουργούς διαφορετικούς, όπως η Έιλιν Γκριν, ο Σεργκέι Αϊζενστάιν, ο Μαν Ρέι και ο Μπομπ Ντίλαν.

INFO

Είδος: Ντοκιμαντέρ, Βιογραφία, 51΄

Χώρα: Ιρλανδία, 2022

Σκηνοθεσία: Ρουάν Μάγκαν

Αφήγηση: Ανν Σκέλι

Διανομή: New Star

===

Ο τελευταίος αυτοκράτορας – The last emperor (Επαν.)

Επική αριστουργηματική ταινία, του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι μέσα από την οποία παρακολουθούμε τη ζωή του τελευταίου αυτοκράτορα της Κίνας, και παράλληλα την ταραχώδη ιστορία της Κίνας από τις αρχές 20ού αιώνα ως τη δεκαετία του ’80.

Το 1988 κέρδισε 9 Όσκαρ (Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Διασκευασμένου Σεναρίου, Πρωτότυπης Μουσικής, Φωτογραφίας, Μοντάζ, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Κοστουμιών, Ήχου) και έγινε μία από τις πιο πολυβραβευμένες ταινίες, ενώ συνολικά απέσπασε 40 ακόμα κινηματογραφικά βραβεία -μεταξύ των οποίων- BAFTA, Χρυσές Σφαίρες, Σεζάρ και Βραβεία Ενώσεων Κριτικών.

Περιγράφει τη ζωή του Που Γι από την παιδική του ηλικία όταν ανακηρύχθηκε αυτοκράτορας μέχρι την περίοδο της Κινεζικής Λαϊκής Δημοκρατίας και την εποχή της Ιαπωνικής κατοχής. Επίσης, παρουσιάζει τις πολιτικές αλλαγές και τις προσωπικές μεταμορφώσεις που έζησε ο Που Γι κατά τη διάρκεια αυτών των εποχών.

INFO

Είδος: Ιστορική, Βιογραφία, Δράμα, 163΄

Χώρες: Κίνα, Ιταλία, ΗΒ, Γαλλία,1987

Σκηνοθεσία: Μπερνάρντο Μπερτολούτσι

Παίζουν: Τζον Λόουν, Τζόαν Τσεν, Πίτερ Ο’ Τουλ

Διανομή: Feelgood

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ