Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Δράσεις του Δήμου με θέμα την Ημέρα της Γυναίκας

Την ενδυνάμωση των γυναικών έχουν ως θέμα οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Μοσχάτου Ταύρου για να τιμήσει την Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου διοργανώνει, σήμερα, Παρασκευή 8 Μαρτίου, τις ακόλουθες δράσεις, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων στον Ταύρο:

  • Στις 4μμ: Ενημέρωση – ευαισθητοποίηση γυναικών και βιωματικά εργαστήρια με θέμα την ισότητα των φύλων και τη γυναικεία ενδυνάμωση από το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας και της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας & Αλληλεγγύης Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου.
  • Στις 5.30μμ: Αφήγηση παραμυθιού για ενήλικες με θέμα τη δύναμη της γυναίκας από την αφηγήτρια παραμυθιού, Σέβη Οικονόμου.
  • Στις 6μμ: Παρουσίαση μουσικών κομματιών αφιερωμένων στη γυναίκα από τη χορωδία του ΚΑΠΗ Ταύρου.

Παράλληλα στον ίδιο χώρο θα εκτίθενται καλλιτεχνικά έργα των μαθητών του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μοσχάτου και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ταύρου που δημιουργήθηκαν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας.

Ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Τιμούμε την παγκόσμια ημέρα των γυναικών με δράσεις για την ισότητα και τη γυναικεία ενδυνάμωση και προσκαλούμε τους συμπολίτες μας να δηλώσουν συμμετοχή στο βιωματικό εργαστήρι που έχει οργανώσει το επιστημονικό μας προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας και η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου μας. Όλοι μαζί εναντιωνόμαστε στις διακρίσεις και στις ανισότητες εις βάρος των γυναικών. Όλοι ενημερωνόμαστε, διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για ισότητα και δικαιοσύνη. Κάθε ένας από εμάς μπορεί να προωθήσει την αλληλεγγύη και τον σεβασμό προς τις γυναίκες, δημιουργώντας έναν κόσμο όπου η ισότητα είναι πραγματικότητα για όλους».

Διαβάστε επίσης: “Γυναίκες συνθέτριες από τον Μεσαίωνα έως σήμερα” στις 8/3 στην Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας

Ειδήσεις από το Μοσχάτο και τον Ταύρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ