Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Την πρώτη πίστα pumptrack απέκτησε η Αττική και βρίσκεται στον Λόφο Πανί

Η πρώτη πίστα pumptrack στον Άλιμο είναι γεγονός. Ενας από τους στόχους της δημοτικής Αρχής, εδώ και πολύ καιρό, ήταν η δημιουργία μίας πίστας για ποδήλατο και πατίνι, με σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας και η οποία θα απευθύνεται σε όλους, ιδίως όμως στα παιδιά και τους νέους.

Η πίστα pumptrack δημιουργήθηκε στον λόφο Πανί, δίπλα στις παιδικές χαρές, και παραδόθηκε τη Δευτέρα σε χρήση.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, το συγκεκριμένο pumptrack είναι το πρώτο στην Αττική, και από τα πολύ λίγα συνολικά στην Ελλάδα, που έχει φτιαχτεί από χώμα και φυσικά στερεά υλικά.

Το συγκεκριμένο pumptrack είναι μια διαδρομή αποτελούμενη από κυματοειδή εμπόδια και ανασηκωμένες στροφές και απευθύνεται σε όλους τους χρήστες αθλητικού εξοπλισμού με ρόδες, όχι όμως στα μηχανοκίνητα.

Σκοπός του χρήστη μέσα στην πίστα είναι να κινείται διαρκώς στη διαδρομή, εκμεταλλευόμενος τη φυσική δύναμη της ορμής, που αποκτά πιέζοντας σωστά στα εμπόδια, χωρίς να χρειάζεται κάνει πετάλι ή να σπρώχνει με τα πόδια του για να πάρει φόρα.

Η πίστα είναι ενιαία και πολύ φιλική για όλες τις ηλικίες.

Όσοι το επισκεφθούν μην ξεχάσουν το κράνος τους, τις επιγονατίδες τους και να διαβάσουν προσεκτικά τους κανόνες χρήσης στην πινακίδα δίπλα στο pumptrack.

Διαβάστε επίσης: Στον λόφο Πανί η γιορτή της Καθαράς Δευτέρας

Ειδήσεις από τον Αλιμο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ