Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΠΥΡΚΑΛ: Προκηρύσσεται από το ΤΑΙΠΕΔ ο πρώτος διαγωνισμός

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η υλοποίηση του σχεδίου κατασκευής του κυβερνητικού πάρκου στις εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ.

Εντός των ημερών προκηρύσσεται από το ΤΑΙΠΕΔ ο πρώτος διαγωνισμός για την ανάδειξη της εταιρείας που θα αναλάβει την πρώτη φάση της μετεγκατάστασης των δραστηριοτήτων που έχουν απομείνει στον Δήμο Δάφνης Υμηττού, στην έκταση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.

Το καλοκαίρι αναμένεται να γίνει η δεύτερη διαγωνιστική διαδικασία που αφορά το έργο της μετακόμισης, προκειμένου να προκηρυχθεί σε περίπου έναν χρόνο, ο μεγάλος διαγωνισμός για την κατασκευή του κυβερνητικού πάρκου «Αντρέας Λεντάκης». Το πάρκο, όπως είναι ήδη γνωστό, θα στεγάσει εννέα υπουργεία και άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου,
που σήμερα βρίσκονται διασκορπισμένες, κυρίως στο Κέντρο της Αθήνας αλλά και στον Πειραιά, το Μαρούσι και τον Χολαργό, σε συνολικά 127 κτίρια εκ των οποίων τα 107 είναι μισθωμένα και τα υπόλοιπα 20 ιδιόκτητα.

Σε ότι αφορά το πρώτο διαγωνισμό, είναι προϋπολογισμού 5,8 εκατ. ευρώ (συν ΦΠΑ). Από αυτόν θα προκύψει ο ανάδοχος που θα αναλάβει το έργο της διαμόρφωσης των χώρων στο εργοστάσιο του ομίλου των ΕΑΣ στη Μάνδρα, το οποίο αργότερα θα υποδεχθεί τις διοικητικές υπηρεσίες και το τμήμα του μηχανολογικού εξοπλισμού παραγωγής από τις εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ στον Δήμο Δάφνης Υμηττού.

Το έργο περιλαμβάνει αναδιατάξεις των γραφειακών χώρων σε δύο κτίρια των παλαιών εγκαταστάσεων των ΕΑΣ στη Μάνδρα, αλλά και των χώρων παραγωγής, αποκαταστάσεις των δαπέδων, του κλιματισμού και άλλες οικοδομικές εργασίες προκειμένου οι κτιριακές υποδομές να αποκτήσουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να υποδεχθούν τον εξοπλισμό από τους χώρους της Δάφνης και να είναι λειτουργικές.

Ο ανάδοχος θα έχει προθεσμία 18 μήνες για να ολοκληρώσει το έργο.

Ο δεύτερος διαγωνισμός που θα λάβει χώρα το καλοκαίρι θα αφορά τη μεταφορά του εξοπλισμού από τις εγκαταστάσεις της Δάφνης σε εκείνες της Μάνδρας. Το έργο, προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ (συν ΦΠΑ), περιλαμβάνει την απεγκατάσταση του εξοπλισμού από τον Υμηττό, τη μεταφορά και εγκατάστασή του στη Μάνδρα, καθώς και τη μεταφορά ορισμένων μηχανημάτων που δεν είναι απαραίτητα στις εγκαταστάσεις των ΕΑΣ στο Λαύριο.

Αφού κενωθεί το ακίνητο της ΠΥΡΚΑΛ στον Δήμο Δάφνης Υμηττού, θα προκηρυχθεί το 2025 ο διαγωνισμός για την κατασκευή και λειτουργία του κυβερνητικού πάρκου «Αντρέας Λεντάκης», με τη διαδικασία ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα).

Σύμφωνα με την Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ), στον χώρο της ΠΥΡΚΑΛ θα διατηρηθούν 25 (από τα 91) παλιά βιομηχανικά κτίρια τα οποία θα αναπαλαιωθούν και θα προστατευθούν, ενώ θα προστεθούν και νέα κτίρια.

Διαβάστε επίσης: Προσφυγή 48 κατοίκων στο ΣτΕ για την ΠΥΡΚΑΛ

Ειδήσεις από Δάφνη και Υμηττό στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ