Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

Η έκθεση «ΟΝΕΙΡΑ/DREAMS» στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου

Ο Δήμος Ηλιούπολης και η Ένωση Καλλιτεχνών & Λογοτεχνών Ηλιούπολης «το Εργαστήρι» παρουσιάζουν την Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής, «ΟΝΕΙΡΑ/DREAMS», της Εύας Καραμπά.

Η έκθεση θα λάβει χώρα στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης (Λεωφόρο Ειρήνης 14-16 και Αλκιβιάδου στην πλατεία Φλέμινγκ) από την Τρίτη 19 έως την Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024.

H Εύα Καραμπά παρουσιάζει την πρώτη της ατομική έκθεση με τίτλο «Όνειρα». Πρόκειται για ζωγραφικά έργα, κυρίως ακουαρέλες, έργα με σμάλτο σε πλεξιγκλάς και επιζωγραφισμένα αντικείμενα.

Ο Πάνος Χαραλάμπους, εικαστικός, ομότιμος Καθηγητής ΑΣΚΤ, σημειώνει ότι η Εύα Καραμπά από νωρίς εκδήλωσε ένα έντονο ενδιαφέρον για τη ζωγραφική, ένα ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι σήμερα. Απ’ τις διάφορες περιοχές της τέχνης αντλεί στοιχεία: μυθικές φιγούρες, ζωομορφικές, από τις παραδόσεις της Αφρικής, της Ασίας, μοτίβα απ’ τον λαϊκό πολιτισμό μας, τον πολιτισμό της Μεσογείου, από έναν πρώιμο ιμπρεσιονισμό και έναν έκδηλο Φωβισμό (φωβ= άγριο ζώο). Συν τω χρόνω κατέκτησε μια προσωπική γραφή, με χαρακτηριστικά την διαχρωμία, την διαφάνεια, την έλλειψη αυστηρής γεωμετρίας προς χάριν της εκφραστικότητας. Έναν ρομαντισμό της εικόνας, μια ονειροφαντασία.

Η Eύα Καραμπά γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Aθηνών (DSA) και σπούδασε διακοσμητική στη Σχολή Δοξιάδη. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις το διάστημα 2000-2024.

Info

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024, 18:00- 21:00.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά 10:00-13:00 και 17:30-21:00.

Διαβάστε επίσης: Μίνι καρναβάλι για παιδιά και παραδοσιακό γλέντι στις 17/3

Ειδήσεις από την Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ