«Η εποχή της ανομίας στα πανεπιστήμια χωρίς συνέπειες τελείωσε» τόνισε, μιλώντας στο MEGA, ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης με αφορμή τις επιχειρήσεις της αστυνομίας στην πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και στο ΑΠΘ και συνέχισε: «Νομίζω πως είναι αυτό ακριβώς που ζητάει η ελληνική κοινωνία και αυτό θα διαφυλάξει το ελληνικό πανεπιστήμιο από όλους που το επιβουλεύονται», χωρίς να θέλει να διακρίνει μεταξύ των παρεμβάσεων της πανεπιστημιακής αστυνομίας ή της κανονικής αστυνομίας.
Για το bullying στα σχολεία ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε στην πλατφόρμα που ετοιμάζεται να λειτουργήσει: «Σε αυτή θα μπορεί ο γονιός αλλά και ο μαθητής από το Γυμνάσιο και πάνω να προχωράει σε καταγγελίες για όσα συμβαίνουν. Η πρώτη διαχείριση τέτοιων περιστατικών θα γίνεται εντός του σχολείου, για τα πιο βαριά περιστατικά θα υπάρχουν άλλες επιστημονικές επιτροπές που θα επιλαμβάνονται».
«Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του bulling θα επανέλθει και η πενθήμερη αποβολή, όπως και ο διαχωρισμός της απουσίας σε δικαιολογημένη και αδικαιολόγητη, ενώ προβλέπεται να διευκολύνεται η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για ειδικές περιπτώσεις θυτών» συμπλήρωσε.
Ο υπουργός Παιδείας έκανε εκτενή αναφορά στο έως τώρα ενδιαφέρον που επιδεικνύεται από ξένα πανεπιστήμια για την ίδρυση και λειτουργία παραρτημάτων τους στην Ελλάδα και επανέλαβε το ισχυρότατο ενδιαφέρον των Ελλήνων καθηγητών που βρίσκονται σε πανεπιστήμια του εξωτερικού να κινήσουν τα πανεπιστήμιά τους να ενδιαφερθούν για αυτή την προοπτική.
«Δεν είναι μόνο τα παραρτήματα των ξένων πανεπιστημίων, είναι και τα δημόσια ΑΕΙ και οι συνέργειες που θα προκύψουν μέσα από την διεθνοποίησή τους. Θα στηθούν κοινά μεταπτυχιακά με μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού, ο στόχος είναι να πούμε πως τα δέκα κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού δημιούργησαν κοινά μεταπτυχιακά με ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια και από την άλλη να έχουμε παραρτήματα δέκα μεγάλων πανεπιστημίων του εξωτερικού που θα εγκατασταθούν στη χώρα μας» κατέληξε ο κ. Πιερρακάκης.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ