Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
spot_img

Τηλεκπαίδευση σήμερα και αύριο στο 5ο και το 6ο Δημοτικό

Με τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσουν σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη 20 Μαρτίου δύο δημοτικά σχολεία του Ζωγράφου, το 5ο και το 6ο. Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε η ΑΜΑΡΥΣΙΑ από εκπροσώπους των σχολείων, την Πέμπτη αναμένεται τα παιδιά να προσέλθουν κανονικά στις αίθουσες για να κάνουν μάθημα δια ζώσης.

«Για ένα μικρό χρονικό διάστημα τα σχολεία θα λειτουργούν πρωί και απόγευμα, εναλλάξ», δήλωσε δάσκαλος στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ. Αυτό θα συμβεί επειδή κάποιες αίθουσες στο πεπαλαιωμένο κτίριο 3 του σχολικού συγκροτήματος παρουσιάζουν προβλήματα στατικότητας, οπότε οι χώροι διδασκαλίας μειώνονται.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή τα σχολεία δεν λειτούργησαν και οι γονείς ενημερώθηκαν γι αυτό μέσω e-mail.

Τα προβλήματα στο συγκεκριμένο σχολείο που φιλοξενεί περισσότερα από 450 παιδιά είχαν αναφερθεί εδώ και καιρό και η δήμαρχος, Τίνα Καφατσάκη, αποφάσισε άμεσα τη διακοπή των μαθημάτων στο ανώτατο όριο των τριών ημερών που εμπίπτει στην αρμοδιότητά της, μόλις έλαβε στα χέρια της τη σχετική εισήγηση από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου.

Πλέον το θέμα έχει τεθεί υπόψη της αρμόδιας διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και του υπουργείου Παιδείας ώστε να βρεθεί λύση για το πού θα φιλοξενηθούν οι μαθητές. Οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι, αφού ολοκληρωθούν και οι σχετικές μελέτες που έχουν ήδη προκηρυχθεί.

Η πρόεδρος του συλλόγου γονέων, Ελένη Χριστάκη, ζητά από τον Δήμο Ζωγράφου και τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας να βρεθούν κατάλληλοι χώροι σε κοντινό σημείο για να στεγαστούν όλοι οι μαθητές χωρίς τις λύσεις τύπου «πρωί-απόγευμα» ή της τηλεκπαίδευσης.

Επίσης, να εξασφαλιστεί η ομαλή επαναλειτουργία του σχολείου από Σεπτέμβριο, αφού θα πληρούνται όλοι οι απαραίτητοι όροι ασφαλείας.

Το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου της 15ης Φεβρουαρίου, όπου είχε αναφερθεί ότι πέρα από το 5ο και το 6ο Δημοτικό υπήρχε πρόβλημα και σε άλλα σχολεία της περιοχής.

Διαβάστε επίσης: Μαθήματα άρσης βαρών σε σχολεία του Ζωγράφου

Ειδήσεις από του Ζωγράφου στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ