Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Σχολικοί Αγώνες και πάλι στον Δήμο μετά από 4 χρόνια απουσίας

Ο θεσμός της διοργάνωσης των Σχολικών Αγώνων ξεκινάει και πάλι στο Δήμο Ηλιούπολης 4 χρόνια μετά για την ανάδειξη του αθλητικού ιδεώδους και την εξοικείωση των μαθητών της πόλης με τον μεγαλύτερο αριθμό των αθλημάτων.

Στόχος του θεσμού των Σχολικών Αγώνων είναι η καλλιέργεια της άμιλλας, η ενίσχυση του αθλητισμού, η καλλιέργεια αξιών όπως είναι ο συναγωνισμός, η αγωνιστικότητα, η καλλιέργεια και η ανάδειξη ταλέντων σε αθλήματα, προκειμένου οι μαθητές της Ηλιούπολης να αποκτήσουν ένα έναυσμα για να συνεχίσουν την πορεία τους στον Αθλητισμό.

Οι Σχολικοί Αγώνες αποτελούν έναν θεσμό για την πόλη που πρέπει να έχει συνέχεια προκειμένου να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Εκπαιδευτικής Διαδικασίας και να δίνει τα κατάλληλα κίνητρα στους μαθητές για να συμμετέχουν και να ανακαλύπτουν τις δυνατότητες τους, αλλά και να καλλιεργούν την αυτοπεποίθηση, που σήμερα είναι πιο απαραίτητη από ποτέ.

Οι Σχολικοί Αγώνες θα διεξαχθούν για τα Γυμνάσια της Ηλιούπολης την Τετάρτη 27 Μαρτίου και την Πέμπτη 28 Μαρτίου, ενώ οι Σχολικοί Αγώνες για τα Δημοτικά Σχολεία Ηλιούπολης θα διεξαχθούν από την Τετάρτη 3 Απριλίου έως και την Παρασκευή 17 Μαΐου.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές – μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ τάξης του Δημοτικού και όλοι οι μαθητές – μαθήτριες της Α΄, Β΄και Γ΄ τάξης του Γυμνασίου ανεξαρτήτως έτους γέννησης.

Για το άθλημα της Κολύμβησης είναι δυνατόν να συμμετάσχουν μαθήτριες και μαθητές της Δ΄ τάξης ανεξαρτήτως έτους γέννησης.

Οι αγώνες διεξάγονται σε ημέρες και ώρες που ορίζει ο Δήμος Ηλιούπολης και ο Ο.Ε.Σ.Α. ανάλογα με τους αγωνιστικούς χώρους που έχουν στη διάθεσή τους. Οι αγώνες θα διεξάγονται κατά τις ώρες λειτουργίας των σχολείων.

Οι δηλώσεις συμμετοχής στους αγώνες, πρέπει να σταλούν με e-mail  (paodil@otenet.gr) στο ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Α) Η κατάσταση συμμετοχής του σχολείου ( ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 7 ). Ο Διευθυντής του κάθε σχολείου θα συμπληρώσει ΝΑΙ στο αντίστοιχο πεδίο σχετικά με το Α.Δ.Υ.Μ., στην κατάσταση των συμμετεχόντων  μαθητών-τριών  η οποία θα συνοδεύει την ομάδα.

Στους αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων για όλα τα αθλήματα,  μπορούν να συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες που διαθέτουν έγκυρο Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) όπου στο πεδίο ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ έχει επιλεγεί «Συμμετοχή χωρίς περιορισμούς».

Β) Επικυρωμένο αντίγραφο Αθλητικού Δελτίου (για το άθλημα της κολύμβησης ή καλλιεχνικής κολύμβησης) ή την αθλητική κάρτα μέλους στα προγράμματα εκμάθησης κολύμβησης ή συγχρονισμένης κολύμβησης του ΠΑΟΔΗΛ.

 Γ) Υπεύθυνη Δήλωση γονέα- κηδεμόνα που κατατίθεται στο σχολείο φοίτησης  προκειμένου ο/η μαθητής/τρια να συμμετάσχει σε σχολικές αθλητικές δραστηριότητες του Υπουργείου Παιδείας καθώς και στις μετακινήσεις που προβλέπονται σύμφωνα με την προκήρυξη και το πρόγραμμα αυτών.  (ΥΠΟΔΕIΓΜΑ 9)

Τα  παραπάνω  δικαιολογητικά  (πρωτότυπα)  θα  κατατεθούν  στη  Γραμματεία  την ημέρα  των  αγώνων.

Η έλλειψη κάποιου από τα παραπάνω δικαιολογητικά καθιστά αδύνατη τη συμμετοχή μαθήτριας-τή ή σχολείου στον αγώνα. Επίσης οποιοδήποτε έγγραφο δεν είναι θεωρημένο, είναι αιτία  μη συμμετοχής μαθητή ή σχολείου.

Διαβάστε επίσης: «Ταξίδι για πέντε με υγιή χαμόγελα»: Ταινία για τη στοματική υγεία του Ηλιουπολίτη σκηνοθέτη Χ. Αρφάνη

Ειδήσεις από την Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ