Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Νίκος Πορτοκάλογλου: «Εδώ είναι το ταξίδι»

Μετά την εξάντληση των εισιτηρίων για τη συναυλία της 30ης Μαρτίου 2024 στο Μέγαρο, έχει προστεθεί δεύτερη συναυλία, την Παρασκευή 29 Μαρτίου.

Σε αυτές τις ανατρεπτικές μουσικές βραδιές σκιαγραφείται το καλλιτεχνικό πορτρέτο του Νίκου Πορτοκάλογλου «αλλιώς», ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτεται η συμφωνική διάσταση των τραγουδιών του και αναδεικνύεται η αρμονική συνύπαρξη δύο ξεχωριστών μουσικών κόσμων: η τραγουδοποιία του Ν. Πορτοκάλογλου, η οποία συνδυάζει στοιχεία από το λαϊκό και παραδοσιακό τραγούδι ‒αλλά και από το ροκ και τα μπλουζ‒, με τον συμφωνικό ήχο της ορχήστρας που εκπροσωπεί τη δυτική κλασική παράδοση.
Κεντρικός πυλώνας της μουσικής παράστασης «Εδώ είναι το ταξίδι» είναι η συνάντηση μουσικών από διαφορετικές γενιές: από τη γενιά του 1980, στην οποία ανήκει ο ίδιος, μέχρι τις γενιές τού σήμερα, που εκπροσωπούνται από τη Χορωδία του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Παλλήνης και το συμφωνικό σύνολο Underground Youth Orchestra. Με τον Νίκο Πορτοκάλογλου τραγουδούν η νέα ερμηνεύτρια Μυρτώ Βασιλείου, ο πολυτάλαντος συνεργάτης του Βύρων Τσουράπης και, ως εκλεκτός καλεσμένος, ο Γιώργος Περρής.

Η συναυλία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο του 2022, με τίτλο «Επίσημο ένδυμα», και βασίζεται σε πρόταση του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μέσω της Άννας Μυκωνίου και του Aθανάσιου Κολαλά.
Η συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου στο Μέγαρο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και αποτελούν συμπαραγωγή της 360ο Entertainment και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

 

INFO

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Τύπος Εκδήλωσης: Μουσική

Κύκλος: Γέφυρες

Αίθουσα: Αλεξάνδρα Τριάντη

Διοργάνωση: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ημέρες & Ώρες 29 – 30.03.2024

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ