Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς» το Kia EV9

Διπλό βραβείο στα World Car Awards του 2024 απέσπασε το Kia EV9. Το μεγάλο ηλεκτρικό SUV ψηφίστηκε από τους δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου τόσο ως «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς» όσο και ως «Παγκόσμιο Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς». Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αλλά και η τελετή απονομής των βραβείων έγιναν στο σαλόνι αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης. Ανάμεσα στα 100 μέλη της κριτικής επιτροπής από 29 χώρες βρίσκεται o Έλληνας Μιχάλης Γεωργιάδης.

To Kia EV9 φθάνει σε μήκος τα 5 μέτρα και διαθέτει εσωτερικό με τρεις σειρές καθισμάτων. Εφοδιάζεται με σύστημα αυτόνομης οδήγησης AutoMode και έχει δυνατότητα ταχυφόρτισης (100 χλμ. αυτονομίας μέσα σε 6 λεπτά). Στην πιο δυνατή έκδοση, οι ηλεκτροκινητήρες αποδίδουν 385 ίππους. Στα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται η αμφίδρομη φόρτιση και οι δυνατότητες εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης, οι οποίες θέτουν σημεία αναφοράς για ευκολία και αποτελεσματικότητα.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες, η BMW Σειρά 5/i5 ψηφίστηκε ως World Luxury Car, το ηλεκτρικό Hyundai Ioniq 5 N ως World Performance Car, το Volvo EX30 ως World Urban Car, ενώ το Toyota Prius πήρε το βραβείο World Car Design Of The Year.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ