Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Η αιτία της ήττας…

Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Η ήττα για μένα φάνηκε από το πρώτο λεπτό. Θα χάναμε οπωσδήποτε από τη Γεωργία. Μπορεί να μην ήταν καλύτεροι αλλά οπωσδήποτε ήταν σεμνότεροι και πιστότεροι. Με το που πήγαν να μπουν στο γήπεδο έκαναν όλοι, μα όλοι τον σταυρό τους.

Ήταν επόμενο, ζήτησαν την επουράνια βοήθεια που τους παρασχέθηκε άνευ καμιάς αντιρρήσεως. Οι δικοί μας τίποτα. Ούτε ένας δεν σταυροκοπήθηκε. Που πας ρε Καραμήτρο ξυπόλυτος στ’ αγγούρια; Υπάρχουν τόσοι Άγιοι που σε παρακολουθούν σιωπηλά από μεγάλο υψόμετρο, νομίζεις ότι είσαι ανεξέλεγκτος; Όχι αγόρι μου. «Έστι δίκης οφθαλμός, ος τα πανθ’ ορά». Δεν ξεφεύγει κουνούπι, ούτε γαύρος ξαρμυρισμένος. Όλα ελέγχονται, δικάζονται και καταδικάζονται. Πήγατε κι εσείς στην Τυφλίδα τελείως απροσκύνητοι, ωραία, φάτε την τώρα. 

Οι Γεωργιανοί προετοιμάζονται από την ηλικία του βρέφους για να αντιμετωπίσουν αυτά τα υψηλά καθήκοντα. Προσεύχονται, προσκυνάνε γονυπετούν και ουδέποτε ξεχνούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Οι δικοί μας ποδοσφαιριστές πέρα βρέχει, αγνοούν τα πάντα ακόμη και τα πέναλτυ. Το αποτέλεσμα ήρθε φυσιολογικά, αστόχησε ο Μπακασέτας που δεν άναψε ούτε μια λαμπάδα πριν τη συνάντηση. Αμ ο Τσιμίκας τι το ήθελε το κοτσιδάκι; Eίναι σοβαρά πράγματα αυτά; Αυτά τα κάνουν μερικοί δεσποτάδες σε ένδειξη σεβασμού προς τον ύψιστον και όχι όπως ο Τσιμίκας για να βγάλει καμιά γκόμενα. Αυτό ήταν αντιποίηση αρχής. Τα είδε αυτά η Παναγία κι εκεί που πήγαινε η μπάλα για γκoλ, έβαλε το δοκάρι λίγο παρά κάτω και χάλασε η δουλειά απάνω στο έτοιμο.

Εμείς σας έχουμε ένα σωρό Αγίους και εσείς μας αγνοείτε; Ευτυχώς που σας κάναμε να χάσετε στην Τυφλίδα γιατί παρακάτω χωρίς τη βοήθεια των υπεραγίων Αποστόλων θα τρώγατε ακόμη πιο πολλά.

Για κοίτα το καλοκαίρι να πέσει η Γεωργία απάνω σε καμία Αγγλία ή σε καμία Γερμανία, να δούμε, τα κομπιουτεράκια θα ανταποκριθούν στις προσδοκίες των πολλαπλασιασμών;

Τελικά φθηνά τη γλυτώσαμε, μας βοήθησαν οι Άγιοι, τώρα στα γήπεδα της Γερμανίας θα την πληρώσουν οι Γεωργιανοί.

Κρυφά οι διεθνείς μας είχαν παρακαλέσει την Παναγία την Προυσιώτισα και μαζί με την Εκατονταπυλιανή, αποφύγαμε την καλοκαιρινή συντριβή. Μεγάλη η χάρη τους!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ