Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
spot_img

Αλλάζει πρόσωπο μία ολόκληρη γειτονιά στον Άλιμο

“Μεταμορφώνεται” μέρα με τη μέρα, η γειτονιά που βρίσκεται ανάμεσα στις οδούς Κουμουνδούρου και Μαυρομιχάλη, στον Άλιμο, όπου τα συνεργεία του Δήμου συνεχίζουν τα έργα ανάπλασης με ενίσχυση του οδοφωτισμού, του πρασίνου και τη δημιουργία ελεύθερων χώρων.

Σύμφωνα με το σχέδιο για την αναβάθμιση της περιοχής, θα κατασκευαστούν πεζοδρόμια, θέσεις στάθμευσης, ποδηλατόδρομος, νέο δίκτυο οδοφωτισμού, θα γίνουν δενδροφυτεύσεις και ασφαλτόστρωση. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχετε στα 3.000.000 ευρώ και θα καλυφθεί από τη χρηματοδότηση που που κατάφερε να εξασφαλίσει ο Δήμος από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο δήμαρχος της πόλης Ανδρέας Κονδύλης αναφερόμενος στο έργο τόνισε: “Επενδύουμε πολύ στο να ομορφύνουμε και να αναβαθμίσουμε ριζικά μία γειτονιά.
Επιλέξαμε την Κουμουνδούρου γιατί εκτιμάμε ότι το έχει ανάγκη. Είναι ένας δρόμος στο οποίο υπάρχουν σωρευμένα προβλήματα, λόγω της λειτουργίας βιοτεχνιών που χαλάνε τη γειτονιά. Με αυτό το έργο περνάει ένα μήνυμα και σε όλους αυτούς που έχουν βιοτεχνίες και οχλούσες δραστηριότητες ότι πρόκειται για μία οικιστική περιοχή.

Ταυτόχρονα φτιάχνουμε και την οδό Μαυρομιχάλη που ήταν σε μεγάλη εκκρεμότητα για πολλά χρόνια. Ένας μεγάλος δρόμος χωρίς πεζοδρόμια. Μετά από 50-60 χρόνια η Μαυρομιχάλη θα αποκτήσει μία σύγχρονη πράσινη και φιλική στον πολίτη μορφή”.

Να σημειωθεί ότι το επόμενο διάστημα θα γίνει διαβούλευση με τους κατοίκους, για το αν θέλουν να μπουν μπλε γραμμές στάθμευσης, αποκλειστικά για όσους μένουν μόνιμα στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης: «Το success story μιας λούζερ» με δωρεάν είσοδο στη θεατρική σκηνή «Κάρολος Κουν»

Ειδήσεις από τον Αλιμο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ