Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 3ος αγώνας Race for Autism Gr – Ετρεξε και ο Γρ. Κωνσταντέλλος

Περισσότεροι από 1.200 δρομείς τερμάτισαν στον αγώνα 5χλμ της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Race for Autism Gr που τον συνδιοργάνωσε με το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, την Κυριακή, στη Βουλιαγμένη.

Την τεχνική οργάνωση είχε όπως κάθε χρόνο η myrace.gr.

Φέτος, στον αγώνα συμμετείχαν 617 γυναίκες από τις συνολικά 1.215 συμμετοχές.

Την παρουσίαση του αγώνα έκανε ο Πέτρος Παρθένης, ιδρυτής του WESWIM. που όπως κάθε χρόνο δίνει τον καλύτερο του εαυτό στην ενημέρωση του κόσμου για τον αυτισμό.

Η εκκίνηση δόθηκε στις 09:30’από τον δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, ο οποίος στη συνέχεια έτρεξε και ο ίδιος στον αγώνα.

Το πρώτο γκρουπ εκκίνησης αφορούσε αποκλειστικά αθλητές ΑμεΑ που τίμησαν την οργάνωση που τους δίνει ισότιμη συμμετοχή και τη δυνατότητα να ξεκινήσουν στο πρώτο μπλοκ. Δεκάδες αθλητές ΑμεΑ από το σύλλογο «Ιωνάς ΑμεΑ», την ΑΜΚΕ «Τρέξε μαζί μου», την «MDA Hellas» μαζί με τους «Finish Liners», τη «Rush Out» και το «Τζάμπολ Αγάπης», έτρεξαν με αμαξίδια και χειρήλατα με τους δρομείς συνοδούς τους, λαμβάνοντας μέρος στη μαγική διαδρομή των 5 χλμ δίπλα στη θάλασσα.

Στο δεύτερο γκρουπ, το μεγάλο μέρος των δρομέων ξεκίνησε 5 λεπτά αργότερα. Δρομείς όλων των ηλικιών και ικανοτήτων έτρεξαν τα πέντε χιλιόμετρα της διαδρομής με την πολύτιμη συνδρομή της τροχαίας και της δημοτικής αστυνομίας.

Οικογένειες με παιδιά, καρότσια με μωρά, αγαπημένα κατοικίδια έδωσαν το παρόν και φέτος στον αγώνα.

Συγκινητική ήταν η προσπάθεια από την ιδρύτρια και πρόεδρο της ΑΜΚΕ Race for Autism Gr, Άδα Σταματάτου, ώστε η συμπερίληψη να γίνει πράξη.

Στον τερματισμό έδιναν τα μετάλλια εθελοντές – ωφελούμενοι ΑμεΑ με βαριές αναπηρίες από το οικοτροφείο «Κέντρο Ειδικών Ατόμων η Χαρά».

Στον αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα, στην γενική κατηγορία γυναικών, νικήτρια ήταν η Ντενίζ Δημάκη του ΓΑΣ Ιλισός με χρόνο 19:10, στη δεύτερη θέση η Κωνσταντίνου Μαρίνα του Α.Σ. Αγίας Παρασκευής με χρόνο 19:17’ και στην τρίτη θέση η Καραγιάννη Αγορίτσα από τους Μαραθωνοδρόμους Σερρών με χρόνο 20:54’.

Στην γενική κατηγορία ανδρών, νικητής ήταν ο Φουρμούζης Δαυίδ από τον Αναργυρούντα Βάρης με χρόνο 18:05’, στη δεύτερη θέση ο Γεωργακόπουλος Κωνσταντίνος του Ιωνάς ΑμεΑ με χρόνο 18:28’ και στην τρίτη θέση ο Αργυριάδης Βασίλειος του ΓΣ Αμαρουσίου με χρόνο 18:54’.

Μετάλλια δόθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες στις ηλικιακές κατηγορίες έως και την 60+.
Επίσης, βραβεύτηκαν οι τρεις μεγαλύτερες ομαδικές εγγραφές και συγκεκριμένα οι PROPELLER CLUB PORT OF PIRAEUS (1η θέση), EUNICE GR (2η) και ΤΖΑΜΠΟΛ ΑΓΑΠΗΣ (3η).
Τα μετάλλια του αγώνα ήταν μια γενναιόδωρη χορηγία της εταιρείας κοσμημάτων HERMINA GREECE που έδωσε και εταιρική παρουσία με δρομείς.

Την υδροδοσία του αγώνα για δεύτερη συνεχή χρονιά στήριξε με χορηγία η εταιρεία ΒΙΚΟΣ Μεταλλικά νερά και ΒΙΚΟΣ Αναψυκτικά που δρόσισαν τους δρομείς σε μια ατμόσφαιρα 22 βαθμών Κελσίου.

Επίσης χορηγός του αγώνα ήταν για δεύτερη χρονιά και η EUROBANK Asset Management ΑΕΔΑΚ που κάθε χρόνο δίνει δυναμική παρουσία και με ομάδα δρομέων.

Τα τζελάκια του αγώνα ήταν χορηγία όπως κάθε χρόνο της GU Energy Greece.

Η Bella Frutα χορήγησε με μπανάνες όλους τους δρομείς.

Την ιατρική βοήθεια και στήριξη προσέφεραν όπως πάντα οι εθελοντές ναυαγοσώστες της LIFEGUARD HELLAS

Η εταιρεία MAXUS-MOTOR.GR χορήγησε τα αυτοκίνητα που μετέφεραν το υλικό του αγώνα αλλά το πιο σημαντικό ήταν που μετέφεραν τους ΑμεΑ εθελοντές από το οικοτροφείο «Χαρά» στη Βουλιαγμένη και τους επέστρεψαν μετά το τέλος του αγώνα μια ενέργεια που οργάνωσε η κα Μαρία Καρδαμάκη senior marketing executive της εταιρείας.

Θερμοί υποστηρικτές ήταν οι εταιρείες ALASSIA, SAFE BULKERS, DELOITTE GREECE που εκτός από δωρεές οργάνωσαν και εταιρικές ομάδες δρομέων που έτρεξαν τη διαδρομή.

Διαβάστε επίσης: «Η Ατζέντα» από τον Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Σύλλογο «Τριλογία»

Ειδήσεις από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ