Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

«Η τέχνη είναι το δέντρο της ζωής»: Εγκαινιάζεται σήμερα η ομαδική Εικαστική Έκθεση στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο

«Η τέχνη είναι το δέντρο της ζωής» αποτελεί την 6η έκθεση του project #23 #24 ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ, που εγκαινιάζεται αυτή τη Δευτέρα, 8 Απριλίου και ώρα 5-9μ.μ., στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου, στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι, με τη συμμετοχή 31 σύγχρονων, αξιόλογων εικαστικών.

Η φράση «Η τέχνη είναι το δέντρο της ζωής» και τίτλος της έκθεσης που διαρκεί έως το Σάββατο, 20 Απριλίου  ανήκει στον Αγγλο ποιητή, ζωγράφο και μυστικιστή William Blake (Ουίλιαμ Μπλέηκ).

Το concept, η οργάνωση και η επικοινωνία της έκθεσης ανήκει στον εκπαιδευτικό και διοργανωτή εικαστικών εκθέσεων Δημήτρη Λαζάρου, ο οποίος σημειώνει σχετικά με την έκθεση:

 «Σε αυτό το δέντρο, στον κορμό του, τα φύλλα του και τις ρίζες του κρύβεται ίσως η ύπαρξή μας, ενώ τα κλαδιά του απλώνονται ώστε να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε και να κοινωνήσουμε ιδέες, έννοιες, εξελίσσοντας την προσωπική μας ιστορία και μοίρα που αφήνει πίσω της το μοναδικό μας αποτύπωμα. Η τέχνη εμπνέει και εμπνέεται, δημιουργεί και δημιουργείται, αναπτύσσει και αναπτύσσεται μέσα από τους δημιουργικούς διαλόγους που προϋποθέτουν ελευθερία. Αυτή η ελευθερία είναι το μοναδικό λίπασμα που της δίνει δικαίωμα λόγου, ύπαρξης και τη διορατικότητα, το ξεχωριστό χαρακτηριστικό της που της προσφέρει απλόχερα το επόμενο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της, αυτό της διαχρονικότητας. Γι’ αυτό η προστασία της ελευθερίας της είναι το αναφαίρετό της δικαίωμα που η Τέχνη το αναγνωρίζει σε αυτόν που την  δημιουργεί, τον Άνθρωπο που είναι ο φορέας της ζωής της. Το έχουμε καταλάβει ίσως καιρό, όμως τώρα είναι ο καιρός να προστατεύσουμε την Τέχνη ώστε να έχουμε Ζωή.»

Συμμετέχουν οι εικαστικοί:

Anna BezborodovaEvelyne (Μαρία Εβελίνα Πεντακάλου) – Gregoire Philippatos (DIRECTING INTELLIGENCE) – Jocasta M. – Kostas GSchnipperingMaria PapaStella PapaStylianis handmade (Καβαδάτου Στέλλα) – Παναγιώτης Αγαλιώτης – Λένα Αναδιώτου – Αγγελική Αντωνοπούλου – Μαρία Δ. Γεώργα – Αικατερίνη Διαμαντοπούλου – Ευτέρπη (Έφη Πλωμαρίτου) – Ιωάννα Ιωαννίδη – Δημήτρης Κατσαβέλης – Μιράντα Κατσίφα – Φάνης Κοττάς – Γιώργος Λαμπράκος – Ευαγγελία Λιάσκου – Δήμητρα Λούκα – Ειρήνη Μπουρούτη – Αγγελική Παπακωνσταντίνου – Γιόλα Πήττα – Κατερίνα Σακελλαρίδη – Ελένη Σακούτη – Σελίνα Κρητικού – Πελαγία Στρατηδάκη – Μαργαρίτα Τελιανίδου – Σίσσυ Τζιρίτη – Κατερίνα Χατζηνικήτα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

Concept – Οργάνωση – Επικοινωνία: Δημήτρης Λαζάρου

email: repdla@hotmail.com // dimitriolazarou@gmail.com

 

Εγκαίνια: Δευτέρα, 8 Απριλίου | 5 – 9μ.μ.

Διάρκεια έκθεσης: 8 έως 20 Απριλίου 2024

 

 Η τέχνη είναι το δέντρο της ζωής

Εκδήλωση στο facebook στο παρακάτω link:

https://web.facebook.com/events/1134362834653857/1134362861320521/?active_tab=discussion

ΕΛΛΗΝΟ – ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Πλ. Κολωνακίου 2,

4ος όροφος

Κολωνάκι, Αθήνα

(Είσοδος δίπλα στην τράπεζα Πειραιώς)

 

Ημέρες και Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα έως Παρασκευή (εκτός Τετάρτης): 5 – 9 μ.μ.

Σάββατο: 12 – 4 μ.μ.

Τετάρτη, Κυριακή: ΚΛΕΙΣΤΑ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ