Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

ΛΑΕ-ΑΑ: Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα, είναι το σημαντικότερο κοινωνικό αγαθό

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου παγκοσμίως, το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτης Αριστεράς σε ανακοίνωσή της με αφορμή τις κινητοποιήσεις, που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στις Δημόσιες Δομές Υγείας απαιτώντας δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους, επισημαίνει μεταξύ άλλων πως “η ανθρώπινη ζωή δεν τιμολογείται. Είναι πάνω από όλα…”

Αναλυτικά το σχετικό κείμενο 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας σωματεία εργαζομένων στις Δημόσιες Δομές Υγείας πραγματοποιούν κινητοποιήσεις σε όλη την χώρα στις 8 και 9 Απριλίου με αίτημα την υπεράσπιση και αναβάθμιση της δημόσιας υγείας, που σήμερα πλήττεται από τις πολιτικές της κυβέρνησης, που στοχεύουν στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της.

Στην Αθήνα πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία – Ευαγγελισμός – Θριάσιο – Μεταξά.

Στην Θεσσαλονίκη εργαζόμενοι στη υγεία πραγματοποιούν κινητοποίηση μπροστά στην 3η ΥΠΕ.
Στην Κρήτη οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ συγκεντρώνονται έξω από το Νοσοκομείο.
Στην Λειβαδιά πραγματοποιείται παράσταση διαμαρτυρίας στα ΤΕΠ.
Στον Βόλο, τα σωματεία υγειονομικών Μαγνησίας συγκεντρώνονται στην Πλατεία Αγίου Νικολάου Στο Ναύπλιο σωματεία και φορείς του Ναυπλίου συγκεντρώνονται έξω από το Νοσοκομείο Ναυπλίου.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων αποτελούν απάντηση στην κυβέρνηση, που μετά την θεσμοθέτηση των απογευματινών χειρουργείων με αμοιβή, προχωρά και στην πλήρη ενοικίαση των χειρουργικών τραπεζιών των δημοσίων νοσοκομείων σε ιδιωτικές δομές υγείας με μεγαλύτερη αμοιβή ,αποκλείοντας με αυτόν τον τρόπο τα λαϊκά στρώματα από τις υπηρεσίες υγείας. Πρόκειται για αγριότητα.

Η δημόσια υγεία μας αφορά όλους και θα την υπερασπιστούμε με αγώνες.
Η ανθρώπινη ζωή δεν τιμολογείται. Είναι πάνω από όλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ