Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Επαφές Γ. Κωνσταντάτου με ομογενείς και επιχειρηματίες στις ΗΠΑ

Συναντήσεις με τη διεύθυνση της εταιρείας Hard Rock έχει προγραμματίσει ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, στο πλαίσιο της περιοδείας του στις ΗΠΑ. Οι επαφές αυτές γίνονται για την υπογραφή μελλοντικού μνημονίου συνεργασίας εξασφαλίζοντας συγκεκριμένα ανταποδοτικά οφέλη για την τοπική κοινωνία από την επένδυσή τους στο Ελληνικό.

Κατά την επιστροφή του, στις 13 Απριλίου, ο κ. Κωνσταντάτος, θα ανακοινώσει το περιεχόμενο της συμφωνίας και θα το φέρει επίσημα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης επισκέφθηκε τις ΗΠΑ προσκεκλημένος, για δεύτερη φορά, της Ομογένειας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του συναντήθηκε με σημαντικούς παράγοντες της Ομογένειας προκειμένου να τους ενημερώσει για την ανέγερση του Ποντιακού Μεγάρου στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης, πραγματοποιώντας παρουσίαση των σχεδίων και του χρονοδιαγράμματος ανέγερσης, που θα είναι και χώρος φιλοξενίας των ομογενών.

Παράλληλα, έκανε επαφές στο πλαίσιο εορτασμού της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, ενώ συμμετείχε και στη δεξίωση που παρέθεσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, προς τιμήν της ελληνοαμερικανικής κοινότητας το βράδυ της Πέμπτης 4 Απριλίου στον Λευκό Οίκο.

Παρουσία πολλών επιφανών Ομογενών και Ελλήνων Επιχειρηματιών, οι παρευρισκόμενοι άκουσαν τόσο τον Αμερικανό Πρόεδρο όσο και τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρο, να μιλούν για την στενή σχέση των δύο λαών. Την παράσταση έκλεψαν τα μικρά Κρητικόπουλα, που ξεσήκωσαν με τον χορό τους όλο τον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντάτο, «ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης, βρίσκεται στο επίκεντρο σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, με διεθνείς σχέσεις και εξωστρέφεια. Έχει βρεθεί στην Αίγυπτο όπου τιμηθήκαμε από τον Πατριάρχη και τους Ομογενείς της, στην Κίνα όπου ο Δήμος μας προχώρησε σε αδελφοποίηση με την πόλη Zhengzhou, ενώ θα βρεθεί και σε άλλες χώρες καλλιεργώντας τις συνεργασίες στο πλαίσιο της μεγάλης επένδυσης που πραγματοποιείται στην πόλη μας».

Διαβάστε επίσης: Σε εξέλιξη το αντιπλημμυρικό έργο στην Αγία Παρασκευή

Ειδήσεις από τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ