Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού για μαθητές Α’ Λυκείου στο Δημοτικό Θέατρο

Ο Δήμος Ηλιούπολης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας, διοργανώνουν Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού με τίτλο «Ημέρα Σταδιοδρομίας» για μαθητές Α’ Γενικού Λυκείου.

Η Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού θα λάβει χώρα την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 στις 9.30π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ».

Στόχος της Ημερίδας είναι να διαμορφώσουν οι μαθητές στην κρίσιμη τάξη της Α’ Λυκείου τα κατάλληλα κριτήρια για να θέσουν τους απαραίτητους στόχους με τον σωστό Επαγγελματικό Προσανατολισμό.

Ο Δήμος Ηλιούπολης βρίσκεται δίπλα στους μαθητές, προκειμένου να λάβουν την σωστή απόφαση που θα καθορίσει τη μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία. Οι συνεχείς και μεταβαλλόμενες εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στο εργασιακό περιβάλλον σε συνδυασμό με την τεχνολογική ανάπτυξη, επιβάλλουν τη διοργάνωση Ημερίδων Επαγγελματικού Προσανατολισμού, προκειμένου οι επόμενες γενιές να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια και να αποκτήσουν ολοκληρωμένη εικόνα για τα «Επαγγέλματα του Μέλλοντος».

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από την υπεύθυνη του Τμήματος Σχολικού και Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας κα Αναστασία Κοτσιαφίτου (Msc Φιλοσοφίας και Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού ΕΚΠΑ, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων Πιστοποιημένη από τον ΕΟΠΠΕΠ Μητρώο Α΄).

Η ενημέρωση θα διεξαχθεί στους παρακάτω Βασικούς Άξονες Επαγγελματικού Προσανατολισμού:

1ος άξονας : Αυτογνωσία –Αυτοεκτίμηση

2ος άξονας : Πληροφόρηση

3ος άξονας : Λήψη απόφασης

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας θα παρουσιαστούν κίνητρα για Μάθηση, Εκπαιδευτικές Επιλογές και Σπουδές για μετά το Λύκειο.

Η ανάλυση Κριτηρίων Επιλογής των ομάδων Προσανατολισμού και των αντίστοιχων Επιστημονικών Πεδίων θα γίνει ως ακολούθως:

1ο Επιστημονικό Πεδίο: Σχολές Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών  Σπουδών

2ο Επιστημονικό Πεδίο: Σχολές Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών

3ο Επιστημονικό Πεδίο: Σχολές Επιστημών Υγείας και Ζωής

4ο Επιστημονικό Πεδίο: Σχολές Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής

Μετά το πέρας της ανάλυσης κριτηρίων επιλογής των επιστημονικών πεδίων θα πραγματοποιηθεί μία Βιωματική δραστηριότητα αυτοεκτίμησης, βασισμένη στις σύγχρονες θεωρίες του Επαγγελματικού Προσανατολισμού, ενώ θα ακολουθήσει διαδραστική ενημέρωση, σύμφωνα με τις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς που θα προκύψουν από τις ανάγκες των μαθητών και μαθητριών των σχολείων.

Διαβάστε επίσης: Μεγάλη η συμμετοχή στους Σχολικούς Αγώνες των Γυμνασίων της πόλης

Ειδήσεις από την Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ