Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Το Π. Φάληρο γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων προσέλκυσε η γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Παλαιού Φαλήρου και τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες της πόλης την Κυριακή 7 Απριλίου.

Η εκδήλωση με τίτλο «Το παιδικό βιβλίο γιορτάζει στο Παλαιό Φάληρο», που έγινε στον Πολυχώρο του Δημαρχείο, στόχευε στην ανάδειξη της αξίας του παιδικού βιβλίου στην ανάπτυξη της γνώσης και της φαντασίας των παιδιών, μέσα από ένα πρόγραμμα δράσεων, με φαντασία και δημιουργικότητα.

Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, παρακολούθησε τις δράσεις και έδωσε συγχαρητήρια στην Δημοτική Παιδική Βιβλιοθήκη, που δημιούργησε μια τόσο ξεχωριστή εκδήλωση.

“Το φετινό μήνυμα για την Παγκόσμια ημέρα Παιδικού Βιβλίου που θα ταξιδέψει φέτος σε όλο τον κόσμο έχει τον τίτλο: «Διασχίστε τις θάλασσες με τα φτερά της φαντασίας! Οι ιστορίες ταξιδεύουν πάνω στα σύννεφα, λαχταρώντας ν’ ακούσουν το χαρούμενο χτύπημα της καρδιάς σας». Βραβεύσαμε για την πολύχρονη προσφορά της την εκπαιδευτικό και συγγραφέα Αγγελική Μαστρομιχαλάκη, καθώς επίσης παίξαμε και γνωρίσαμε τα βιβλία των συγγραφέων Μαρία Λογγινίδου, Ιωάννα Μενδρινού και του Μάρτιν Σόντομκα” δήλωσε ο κ. Φωστηρόπουλος.

Σημαντική εξάλλου ήταν η προσφορά της εκπαιδευτικού μουσικής Φλώρας Ραφελέτου με την μαθητική χορωδία της ΣΤ τάξης του 7ου ΔΣ Π. Φαλήρου, αλλά και η ομάδα κουκλοθέατρου «Ουπς το Κουκλοθέατρο», που παρουσίασε το έργο «Οι Ατρόμητοι Πειρατές».

Διαβάστε επίσης: Έτοιμη για παιχνίδι η παιδική χαρά στη Ναϊάδων

Ειδήσεις από τo  Παλαιό Φάληρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ