Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Η σύγχρονη μαύρη κωμωδία «Σημαία των Αθηνών» για 6 τελευταίες παραστάσεις έως 25/4 στο θέατρο Από Μηχανής

Η «Σημαία των Αθηνών» ολοκληρώνει σχεδόν το ταξίδι της στις 25 Απριλίου. Κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη στο θέατρο Από Μηχανής, μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Δημήτρη Μυλωνά, ζωντανεύουν τους ήρωες που γέννησε η φαντασία του συγγραφέα Ανδρέα Κεντζού.

Μια παράσταση σύγχρονη, μια μαύρη κωμωδία για τις ανθρώπινες σχέσεις, έρχεται να τονίσει την ανάγκη για ελευθερία- κοινωνική και ατομική, για αποδοχή, συμπερίληψη και ίσα δικαιώματα στην πράξη για όλους.

Λίγα λόγια για το έργο

Νύχτα 30ής Μαΐου 1941, Αθήνα.
Τρεις ατρόμητοι νεαροί σκαρφαλώνουν κρυφά στην Ακρόπολη και κάτω απ’ τη μύτη της γερμανικής φρουράς, κατεβάζουν τη σβάστικα και την πετούν σ’ ένα πηγάδι. Είναι «η πρώτη πράξη αντίστασης κατά του φασισμού στη σκλαβωμένη Ευρώπη». Οι έρευνες για την ανεύρεση της σημαίας αποβαίνουν άκαρπες.

Η σημαία όμως δεν έχει χαθεί. Βρίσκεται σε ένα σπίτι. Στην Αθήνα. Σήμερα. Στα χέρια μιας οικογένειας που αδυνατεί να αντιμετωπίσει το αδιέξοδό της.
Η μητέρα πίνει, ο πατέρας εθισμένος στα χαρτιά, η κόρη εργασιομανής, επενδύει όλο της το «είναι» στην καριέρα, αφήνοντας- υπό τον φόβο της κριτικής και της κοινωνικής προκατάληψης- κρυφή τη σχέση με τη σύντροφό της. Και στο επίκεντρο ο παππούς, ήρωας του άλλοτε, καθηλωμένος στην ακινησία του…

Η σημαία των Αθηνών του Ανδρέα Κεντζού, μια μαύρη οικογενειακή κωμωδία για τα σαθρά θεμέλια των ανθρώπινων σχέσεων που μάταια αγωνιούν να σταθούν ανάμεσα σε μυστικά, αυθαίρετες προσδοκίες και ζωτικά ψεύδη.

Η σημαία των Αθηνών του Ανδρέα Κεντζού είναι μια μαύρη οικογενειακή κωμωδία για τα σαθρά θεμέλια των ανθρώπινων σχέσεων που μάταια αγωνιούν να σταθούν ανάμεσα σε μυστικά, αυθαίρετες προσδοκίες και ζωτικά ψεύδη. Η σημαία – σύμβολο μιας σπουδαίας πράξης αντίστασης του παρελθόντος, βρίσκεται σε χέρια που δεν μπορούν να την αντέξουν. Η ανάγκη για ελευθερία – κοινωνική και ατομική, για αποδοχή, συμπερίληψη και ίσα δικαιώματα στην πράξη για όλους, είναι παντοτινή.

Ταυτότητα παράστασης

«Η σημαία των Αθηνών»
Μαύρη κωμωδία σε δύο πράξεις

Συγγραφέας: Ανδρέας Κεντζός

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς
Σκηνικά – κοστούμια: Γιώργος Λiντζέρης
Φωτισμοί: Δημήτρης Κουτάς
Επιμέλεια κίνησης: Ειρήνη Κυρμιζάκη
Μουσική: Μαρίνα Χρονοπούλου
Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Τrailer: Δάφνη Δρακούλη
Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Γκίκα
Προβολή & Επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου-We Will

Παίζουν (αλφαβητικά): Γιάννης Κοτσαρίνης, Μαρία Μαυροματάκη, Νίκος Παντελίδης, Ορσαλία Πιπίδη, Μαίρη Τσαβαλιά

Πού: Πάνω Σκηνή «ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ» Θεάτρου, Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο, Αθήνα (Σταθμός μετρό: Μεταξουργείο), τηλ: 210 5232097

Πότε: Από 30 Ιανουαρίου 2024 και κάθε Τρίτη στις 21:00, Τετάρτη στις 19:00, Πέμπτη 21:00 έως 25 Απριλίου
Εισιτήρια: 16 € (γενική είσοδος) και 13 € (μειωμένο)

Προπώληση: MORE.COM https://t.ly/-9iHP

Δείτε το trailer της παράστασης εδώ: https://youtu.be/_z4L3R-MRGc

Το έργο είναι κατάλληλο για άνω των 15 ετών.

Διάρκεια: 100′ με διάλειμμα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ