Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Στο ΣτΕ προσέφυγε ο Γρ. Κωνσταντέλλος, κατά αποφάσεων ΥΠΕΝ – Αποκεντρωμένης

Δύο αιτήσεις ακυρώσεως των αποφάσεων του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (ΝΟΚ) στην περιοχή και των πρόσφατων ενεργειών του δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κατέθεσε το πρωί της Δευτέρας, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

«Αποτελεί δέσμευση της σημερινής Δημοτικής Αρχής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ότι θα χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα που διαθέτουμε ως Δήμος και δεν πρόκειται να υλοποιηθεί στην πόλη μας καμία άδεια οικοδομής που κάνει χρήση των καταστροφικών διατάξεων του ΝΟΚ, μέχρι την έκδοση της απόφασης της ολομέλειας του ΣτΕ», δήλωσε ο κ. Κωνσταντέλλος.

«Το παλαιό 4όροφο να αντικατασταθεί με νέο ενεργειακά αναβαθμισμένο»

«Σε ό, τι αφορά τη φημολογούμενη νομοθετική πρωτοβουλία που εξετάζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος», συνέχισε, «τη θεωρούμε θετική, μόνο εφόσον αυτή είναι σε πλήρη συμμόρφωση με τις επιταγές των 293 και 310/2024 αποφάσεων του 5oυ τμήματος του ΣτΕ, αλλά και σύμφωνη με τη βούληση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως αυτή εκφράζεται στις δύο ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. Οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία που δεν είναι σύμφωνη με τα προαναφερόμενα, δεν θα αποτελέσει λύση του προβλήματος, αντίθετα θα σταθεί αιτία να διαιωνίζεται η αντιπαράθεση και η ανασφάλεια που έχει δημιουργηθεί με δικαστικές διενέξεις, με δυσμενή κατάληξη (βλέπε περίπτωση κτηρίου “Coco-Mat”) για όσους εθελοτυφλούν και εξακολουθούν να πιστεύουν, ότι η “τσιμεντοποίηση” και το κέρδος είναι υπεράνω του Συντάγματος και του Συμβουλίου της Επικρατείας. Στηρίζουμε τη δημιουργία ενεργειακών κτηρίων (Α+), αλλά στο όνομα της ενεργειακής αναβάθμισης, δεν μπορούμε να δεχόμαστε επιπλέον ορόφους και περισσότερο τσιμέντο (έστω και ενεργειακής απόδοσης) στα κτήρια που κατασκευάζονται. Θεωρούμε πως το παλαιό, ενεργοβόρο τριώροφο ή τετραώροφο κτήριο πρέπει να αντικατασταθεί με νέο, ενεργειακά αναβαθμισμένο τριώροφο ή τετραώροφο κτήριο και όχι με τους τεράστιος τσιμεντένιους όγκους που παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια».

Διαβάστε επίσης: Ακύρωση του «διπλού εντέλλεσθε» Κωνσταντέλλου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής – Στο ΣτΕ προσφεύγει ο Δήμος 3Β

Ειδήσεις από την Αυτοδιοίκηση στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ