Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
spot_img

Δύναμη 816 ίππων για την Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE

Στο περιθώριο του Grand Prix της Formula 1 στην Κίνα, η Mercedes-Benz παρουσίασε το νέο σπορ μοντέλο με τη σφραγίδα της Mercedes-AMG. Η AMG GT 63 S E PERFORMANCE είναι το πιο γρήγορο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής που έχει κατασκευάσει ποτέ η γερμανική μάρκα, καθώς χρειάζεται μόλις 2,8 δευτερόλεπτα για την επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα.

Ταυτόχρονα φέρει τεχνολογία που έχει εξελιχθεί από την Mercedes-AMG F1 στις πίστες των αγώνων. Το υβριδικό σύστημα περιλαμβάνει τον 4λιτρο V8 biturbo στον εμπρός άξονα και ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων που κινεί τους πίσω τροχούς. Στον πίσω άξονα βρίσκεται και η μπαταρία τεχνολογίας 400 volt. Χωρητικότητας 6,1 kWh, η μπαταρία φορτίζει από εξωτερική πηγή. Η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται σε 816 ίππους και η ροπή σε 1.420 Nm. Τα 100 χλμ/ώρα έρχονται από στάση σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 320 χλμ/ώρα.
Πέρα από την τετρακίνηση, το coupe επιδόσεων εφοδιάζεται με ενεργητική τετραδιεύθυνση, ενεργή ανάρτηση AMG ACTIVE RIDE CONTROL με σύστημα roll stabilisation που περιορίζει τις κλίσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ