Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

314 βόμβες μέχρι σήμερα στο Ελληνικό – Γ. Κωνσταντάτος: «Από θαύμα ζούμε σ’ αυτή τη χώρα»

Ούτε μία, ούτε δύο… Τρακόσιες δεκατέσσερις βόμβες Αεροπορίας έχουν εντοπιστεί στο χώρο του παλιού αεροδρομίου, από την ημέρα που ξεκίνησαν οι εργασίες για την μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό μέχρι σήμερα.

Την ενημέρωση αυτή είχε ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, από τους εκπροσώπους του Στρατού και της Ειδικής Ομάδας Καταστροφών, στο πλαίσιο της συνεργασίας για τις ελεγχόμενες εκρήξεις που πραγματοποιούνται εντός του πρώην αεροδρομίου.

«Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι οι 314 βόμβες, που είχαν αποθηκεύσει οι Γερμανοί, ήταν 2 μέτρα ακριβώς κάτω από τις πρώην εγκαταστάσεις της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων, παιδικούς σταθμούς και αθλητικές μας εγκαταστάσεις, που βρισκόταν εντός του πρώην αεροδρομίου καθώς και δίπλα σε Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις. Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά», δήλωσε έκπληκτος στο άκουσμα του αριθμού ο κ. Κωνσταντάτος και πρόσθεσε: «Δόξα τω Θεώ, δεν έγινε ποτέ κακό ή έκρηξη, ενώ πραγματικά είναι να απορείς, πως λειτουργούσε ένα ολόκληρο Αεροδρόμιο και δεκάδες εγκαταστάσεις Δήμου και ΥΠΑ σε αυτό το ναρκοπέδιο. Εμείς ως Δήμος, είχαμε στον πόλεμο νεκρούς κατοίκους μας, από τους βομβαρδισμούς των Συμμάχων κυρίως, και γι’ αυτό όταν εκλέχτηκα δήμαρχος, ένα από τα πρώτα έργα που έκανα, με σεβασμό στην μνήμη τους, ήταν το σχετικό μνημείο στο Εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής. Αυτό όμως δεν μπορούσε κανείς να το φανταστεί».

Ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης ευχαρίστησε «… τους ήρωες του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς, που έστω τώρα, λόγω της επένδυσης, καθαρίζουν 80 χρόνια μετά, τον χώρο δίπλα στα σπίτια μας. Η συνάντηση έγινε ώστε να έχουμε στενή συνεργασία στην επικοινωνία με τους κατοίκους μας, που σε κάθε ελεγχόμενη έκρηξη αναστατώνονται».

Διαβάστε επίσης: Ανακαινίστηκε το ωραιότερο Δημοτικό Αναψυκτήριο των Νοτίων Προαστίων

Ειδήσεις από τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ