Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

ΥΠΕΣ: Ουδέν στοιχείο για τη «φερόμενη διάρρηξη»

Νέα υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο αναφορικά με τη φερόμενη – όπως τη χαρακτηρίζει το Υπουργείο Εσωτερικών – διάρρηξη του γραφείου του Διευθυντή Εκλογών. Η έρευνα της Αστυνομίας είναι σε εξέλιξη, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης βγήκαν σύσσωμα να καταδικάσουν το περιστατικό σύμφωνα, πάντα, με δημοσίευμα. Να σημειωθεί ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει προκύψει στοιχείο παραβίασης της κυβερνοασφάλειας.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ως ακολούθως:

«Αναφορικά με περιστατικό φερόμενης διάρρηξης στο Υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνονται τα κάτωθι:

Κατά τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 26 Απριλίου υπήρξε καταγγελία η οποία αφορά σε φερόμενη διάρρηξη στο γραφείο του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Εκλογών το οποίο εδρεύει επί της οδού Ευαγγελιστρίας. Η είσοδος στο συγκεκριμένο κτήριο φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, ενώ κατά την είσοδο των επισκεπτών πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

Αμέσως εκλήθη η Αστυνομία προκειμένου να διερευνήσει τα πραγματικά περιστατικά. Από την πλευρά του Υπουργείου Εσωτερικών ενεργοποιήθηκαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, σε επίπεδο ασφάλειας δικτύων, ηλεκτρονικών μέσων και ελέγχων από το Τμήμα Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου, και δεν έχει προκύψει έως τώρα κάποιο στοιχείο.

Η έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το Υπουργείο Εσωτερικών εργάζεται απερίσπαστα για τη διενέργεια των εκλογών με τον άψογο τρόπο που πραγματοποιούνται όλα τα προηγούμενα χρόνια στη χώρα μας».

Διαβάστε επίσης: Έξι ένοχοι και 15 αθώοι στη δίκη για το Μάτι – Η διαδικασία συνεχίζεται

Ειδήσεις από την Επικαιρότητα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ