Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Κινηματογράφος: Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 2 Μαΐου

Ο Άγγελος Πολύδωρος παρουσιάζει και σχολιάζει τις ταινίες που προβάλλονται από την Πέμπτη 2/5/2024 στους κινηματογράφους.

============================================

Ο κασκαντέρ – The fall guy

Ο σκηνοθέτης του Bullet Train (2022) μας προσφέρει ένα καταιγιστικό remake της ταινίας The Fall Guy (1981), στο οποίο τον κασκαντέρ του τίτλου Κολτ Σίβερς, υποδυόταν ο Λι Μέιτζορς (πρωταγωνιστής και της ομώνυμης σειράς των 112 επεισοδίων από το 1981 ως το 1986). Μια ταινία φόρος τιμής στους κασκαντέρ, που τραβάνε τα πάνδεινα στη θέση των αληθινών σταρ για τη διασκέδαση του φιλοθεάμονος κοινού.

Επί του προκειμένου, ο Κολτ Σίβερς (τον υποδύεται ο Ράιαν Γκόσλινγκ) έχοντας αναρρώσει από ένα ατύχημα -στο τέλος σχεδόν της καριέρας του- επανακάμπτει και εκτός από επικίνδυνες σκηνές, αναλαμβάνει να εντοπίσει έναν εξαφανισμένο σταρ του κινηματογράφου, να λύσει μια συνωμοσία εναντίον του και να προσπαθήσει να κερδίσει ξανά τον έρωτα της ζωής του (Έμιλι Μπλαντ). Μετά από ένα ενδιαφέρον πρώτο μέρος, η ταινία επαναλαμβάνει τις δυνατότητες των κασκαντέρ με τόσο σαματατζίδικο τρόπο, που «σκεπάζει» τις ερμηνείες της Μπλαντ και του Γκόσλνγκ.

INFO

Προβάλλεται από 6/5/2024

Είδος: Κομεντί, Δράσης, 126΄

Χώρα: ΗΠΑ, 2024

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Λιτς

Παίζουν: Ράιαν Γκόσλινγκ, Έμιλι Μπλαντ, Άαρον-Τείλορ Τζόνσον, Χάνα Γουάντιγκχαμ

Διανομή: Tanweer

===

Στον ιστό του τρόμου – Vermines

Η ταινία αποτελεί -το ανατριχιαστικά εφιαλτικό- ντεπούτο του Σεμπαστιάν Βανιτσέκ, ο οποίος συνδυάζει τον φόβο απέναντι στις αράχνες με το κοινωνικό σχόλιο, μιας και η υπόθεση της ταινίας διαδραματίζεται σε μια υποβαθμισμένη περιοχή του Παρισιού, που είναι κτισμένη τη δεκαετία του ’80.

Ο Καλέμπ, ένας μοναχικός νεαρός άντρας, αποκομμένος από φίλους και οικογένεια, με αδυναμία στα εξωτικά ζώα, φέρνει στο διαμέρισμα του μια εγκυμονούσα δηλητηριώδη αράχνη που ανήκει σε ένα σπάνιο και θανατηφόρο είδος. Η αράχνη θα δραπετεύσει και με την αναπαραγωγή της θα μετατρέψει σε παγίδα θανάτου ολόκληρο το κτίριο, το οποίο επιπλέον θα σφραγίσει η αστυνομία. Ατμοσφαιρική, κλειστοφοβική, με πειστικά σχεδιασμένα έντομα η ταινία αντενδείκνυται στους εντομοφοβικούς, παρά το γεγονός ότι το θέμα δεν βγαίνει για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη (είναι ολίγον κλισέ). Ο Σεμπαστιάν Βανιτσέκ, έχει αναλάβει κα το spin-off των ταινιών Evil Dead. Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει και σ’ αυτές τις ταινίες…

INFO

Προβάλλεται από 2/5/2024

Είδος: Τρόμου, 106΄

Χώρα: Γαλλία, 2024

Σκηνοθεσία: Σεμπαστιάν Βανιτσέκ

Παίζουν: Θίο Κρίστιν, Σοφία Λεσάφρ, Ζερόν Νίελ, Λίσα Νιάρκο, Φίνεγκαν Όλντφιλντ

Διανομή: The Film Group

===

Γκάρφιλντ: Γάτος με πέταλα – The Garfield movie

O Γκάρφιλντ, ο παγκοσμίως διάσημος κατοικίδιος γάτος που σιχαίνεται τις Δευτέρες και λατρεύει τα λαζάνια μετά από μια αναπάντεχη συνάντηση με τον εξαφανισμένο εδώ και καιρό πατέρα του -έναν απεριποίητο γάτο του δρόμου με το όνομα Βικ- μαζί με τον φίλο του Όντι, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την άνετη ζωή τους στο υπέροχο σπιτικό τους και να ακολουθήσουν τον Βικ σε μια ριψοκίνδυνη ληστεία.

INFO

Προβάλλεται από 2/5/2024

Είδος: Animation, Οικογενειακό, Κωμωδία, 101΄

Χώρες: ΗΠΑ, ΗΒ, Χονγκ Κονγκ, 2024

Σκηνοθεσία: Μαρκ Ντίνταλ

Διανομή: Feelgood

===

Το χρώμα του ροδιού – Sayat Nova (Επαν.)

Ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα του κινηματογράφου, μια βιογραφία του Αρμένιου τροβαδούρου Σαγιάτ Νόβα (Βασιλιάς του Τραγουδιού) αποκαλύπτει τη ζωή του ποιητή περισσότερο μέσα από την ποίησή του, παρά από μια συμβατική αφήγηση σημαντικών γεγονότων στη ζωή του Σαγιάτ Νόβα. Βλέπουμε τον ποιητή να μεγαλώνει, να ερωτεύεται, να μπαίνει σε μοναστήρι και να πεθαίνει, αλλά αυτά τα περιστατικά απεικονίζονται στο πλαίσιο των εικόνων από τη φαντασία του Σεργκέι Παρατζάνοφ και των ποιημάτων του Σαγιάτ Νόβα, ποιήματα που βλέπονται και ακούγονται σπάνια. INFO

Προβάλλεται από 2/5/2024

Είδος: Βιογραφική, Ιστορική, Δράμα, 80΄

Χώρα: Σοβιετική Ένωση, 1969

Σκηνοθεσία: Σεργκέι Παρατζάνοφ

Παίζουν: Σοφίκο Τσιαουρέλι, Μελκόν Αλεξανιάν, Βιλέν Γκαλστιάν, Γιόργκι Γεγκετσκόρι

Διανομή; New Star

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ