Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Η παράσταση “/oRt I.” του Κ. Αβράμη έχει πρεμιέρα 13/5 στον χώρο “Πλύφα”

Η πρωτότυπη δραματουργία”/oRt I.” του Κωνσταντίνου Αβράμη, που θα παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη για 8 παραστάσεις, κάνει πρεμιέρα στις 13 Μαΐου 2024, στις 21.30 στο κτίριο 7Γ του χώρου Πλύφα.

Ένα έργο εμπνευσμένο από τον «Κaspar» του Peter Handke και τον «Οράτιο» του Ηeiner Μüller, μια παράσταση για την εξάλειψη του εαυτού.

Σε μια ειρηνική πόλη ξεσπά ένα πραξικόπημα. Μέσα σε μία νύχτα, τρεις αδερφές αναγκάζονται να αλλάξουν τρόπο σκέψης και ομιλίας για να επιβιώσουν μέσα στο καινούργιο καθεστώς. Για να είναι αρεστές παύουν να κρίνουν, ξεχνούν πώς να σκέφτονται, παραιτούνται από την ιδεολογία τους. Γίνονται ίδιες, άβουλες και βίαιες.

Σκηνοθετικό σημείωμα
Μπορώ να διατηρώ την ιδεολογία μου κόντρα στο ένστικτο της επιβίωσης; έχω ιδεολογία; αφηγούμαστε μια ιστορία γλωσσικών βασανιστηρίων, στην οποία τρεις άνθρωποι μεταμορφώνονται για να είναι χρήσιμες, λειαίνονται και αμβλύνονται για να μην ενοχλούν. υφίστανται την επινόηση της τυπογραφίας: η μοναδικότητά τους εξαλείφεται, γίνονται ανταλλάξιμες και αντικαταστάσιμες. υπήρξαν όμως κάποτε στ’ αλήθεια μοναδικές; υπάρχει ένας μηχανισμός που αλέθει και μεταστοιχειώνει, ένας μηχανισμός τον οποίο έχω ακούσια θαυμάσει και υπηρετήσει. και τώρα χρειάζομαι να τον ξορκίσω.

Βιογραφικό σκηνοθέτη
Ο Κωνσταντινος Αβράμης γεννήθηκε το 1998 και μεγάλωσε στην αθήνα. σπούδασε φιλοσοφία (εκπα) και είναι τελειόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος comparative dramaturgy and performance research (φρανκφούρτη/ελσίνκι). έχει ασχοληθεί με τη θεατρική γραφή (ίδρυμα κακογιάννης, θέατρο πορεία), την υποκριτική (θέατρο άττις), και τη σκηνοθεσία (μικρή ακαδημία). ως δραματουργός έχει δουλέψει σε θέατρα στην ελλάδα και τη φινλανδία και σε ταινίες μικρού μήκους, είναι ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Θεάτρου Πρόταση. το κείμενο της πρώτης του ολοκληρωμένης δουλειάς «αγωνία ιερή. στον αργαλειό της Εύας Palmer Σικελιανού» κυκλοφορεί από την κάπα εκδοτική.

Συντελεστές
Δραματουργία / σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Αβράμης
Επί σκηνής: Ελένη Νιωτάκη, Δομινίκη Κηλάδη, Αιλιάνα Μαρκάκη, Ειρήνη Αλισά
Πρωτότυπη μουσική: Ειρήνη Αλισά
Σκηνική εγκατάσταση: Κωνσταντινος Αβράμης, Ελένη Νιωτάκη
Βοηθοί παραγωγής: Μπέττυ Αβράμη, Αλέξανδρος Νιωτάκης
Φωτογραφίες: Πέτρος Νικόλτσος, Κατερίνα Π. Τριχιά
Εικαστικός σχεδιασμός: Κωνσταντίνος Σταγάκης
Φωτιστικός σχεδιασμός: Σωτήρης Τζατζάκης
Παραγωγή: Εταιρεία Θεάτρου Πρόταση
Έκδοση προγράμματος παράστασης: Κάπα Εκδοτική

Info
Χώρος: ΠΛΥΦΑ κτίριο 7Γ

Πρεμιέρα: Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, για 8 παραστάσεις μέχρι και Τρίτη 4 ιουνίου

Έναρξη: 21:30

Διάρκεια: 60 λεπτά

Προπώληση εισιτηρίων: www.more.com/theater/ort-i/

Τιμές εισιτηρίων: 15€ κανονικό, 12€ μειωμένο (φοιτητικό, αμεα, ανέργων)

Η παράσταση δεν επιχορηγείται από κανέναν δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ