Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Νέο χώρο για περπάτημα, ποδήλατο και θέσεις στάθμευσης απέκτησε η πόλη

Έναν νέο χώρο αναψυχής απέκτησε η Γλυφάδα. Μετά από τα έργα ανάπλασης που διήρκησαν αρκετούς μήνες, η πόλη απέκτησε έναν υπέροχο χώρο για περπάτημα, βόλτες με ποδήλατο και νέες θέσεις στάθμευσης οι οποίες θα συμβάλουν στην επίλυση του τεράστιου προβλήματος που αντιμετωπίζει το εμπορικό κέντρο της Γλυφάδας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Γιώργο Παπανικολάου, οι εργασίες έγιναν σε ένα οικοδομικό τετράγωνο (Άλσους – Κύπρου – Ζέρβα – Αγίου Γεράσιμου) που ήταν για χρόνια αναξιοποίητο. Μπροστά σε αυτό, προς τη θάλασσα και συγκεκριμένα εκεί όπου γίνεται η λαϊκή της Πέμπτης, θα ξεκινήσει σύντομα η κατασκευή μεγάλου υπόγειου πάρκινγκ.

«Κάθε έργο που φτιάχνουμε από το μηδέν είναι σαν ένας καμβάς ζωγραφικής. Θέλει φαντασία, θέλει δημιουργικότητα, θέλει πολλή και καλή δουλειά. Και το αποτέλεσμα κρίνεται πάντα από όσους το βλέπουν και το ζουν!», είπε ο κ. Παπανικολάου, τονίζοντας ότι στον χώρο αυτό οι εργασίες ξεκίνησαν κυριολεκτικά κάτω από το μηδέν.

«Ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο (Άλσους – Κύπρου – Ζέρβα – Αγίου Γεράσιμου) ήταν για χρόνια αναξιοποίητο λόγω δικαστικών εκκρεμοτήτων. Επιμείναμε, τις λύσαμε και σκεφτήκαμε τι χρειάζεται η περιοχή: Χώρο για αναψυχή, για περπάτημα, για ποδήλατο, νέα και πολλά δέντρα και φυτά, νέες θέσεις στάθμευσης. Αυτά τα υλικά ρίξαμε στον δικό μας καμβά και σήμερα παραδώσαμε μετά από πολύμηνη ανάπλαση το έργο που βλέπετε. Έναν χώρο ποιοτικό, λειτουργικό, σύγχρονο, που ομορφαίνει την πόλη μας και βελτιώνει τη ζωή των πολιτών», σημείωσε.

Συγκεκριμένα, εκατοντάδες νέα δέντρα και φυτά φυτεύτηκαν στον χώρο, βιοκλιμακτικά υλικά χρησιμοποιήθηκαν για το σύνολο της ανάπλασης, ενώ προστέθηκε νέος φωτισμός led και σύγχρονος αστικός εξοπλισμός.

«Στο χέρι όλων μας είναι να διατηρήσουμε και αυτές τις νέες υποδομές όμορφες, άρτιες και λειτουργικές, όπως δηλαδή τις παραδώσαμε σήμερα», δήλωσε ο δήμαρχος Γλυφάδας.

Επίσης, το επόμενο διάστημα ξεκινούν οι εργασίες ανακατασκευής του χώρου προς την πίσω πλευρά, δηλαδή προς το γήπεδο του στίβου.

Διαβάστε επίσης: Αναστάτωση από την παρουσία γαλάζιου καρχαρία στη 2η μαρίνα

Ειδήσεις από τον Δήμο Γλυφάδας στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ