Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

102 χρόνια Ταφικό Έθιμο στα Σούρμενα

Η καρδιά του Ποντιακού Ελληνισμού κτυπάει και φέτος στα Σούρμενα, με το Ταφικό Έθιμο και το Παμποντιακόν Πανοΰρ, που διοργανώνει ο Σύλλογος Ποντίων Σουρμένων. Ο Σύλλογος κλείνει 100 χρόνια από την ίδρυση του και διοργανώνει πενθήμερες εκδηλώσεις με την υποστήριξη του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης.

«Ο Ποντιακός Πολιτισμός κρατιέται άσβεστος σε όλες του τις εκφάνσεις, καθώς οι κάτοικοι της πόλης των Σουρμένων στον σημερινό Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης, δεν λησμόνησαν ούτε στιγμή, ως ιερή παρακαταθήκη, την τιμή στους νεκρούς τους, το Ταφικό Έθιμο.
Ένα έθιμο το οποίο διασώζεται από την αρχαιότητα και συνεχίζεται μέσα στη χριστιανική πίστη. Ένα έθιμο που έφεραν μαζί τους από τον Ιστορικό Πόντο, οι Πόντιοι της περιοχής των Σουρμένων Αττικής, και που τελείται με ευλάβεια αναλλοίωτο εδώ και 102 χρόνια», τονίζει ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος.

Μια φορά το χρόνο, και συγκεκριμένα την Κυριακή του Θωμά, το Κοιμητήριο των Σουρμένων, αντί για χώρος οδύνης, μετατρέπεται σε χώρος ψυχικής ανάτασης και πνευματικής επαφής με τους κεκοιμησμένους μας, όπου όλοι μαζί γιορτάζουν την Ανάσταση.

Ο κ. Κωνσταντάτος έδωσε συγχαρητήρια στην Ένωση Ποντίων Σουρμένων και στους Σουρμενιώτες, «… που τίμησαν την μνήμη των ανθρώπων που δεν έφυγαν ποτέ από κοντά μας».

Διαβάστε επίσης: Ανακαινίστηκε το ωραιότερο Δημοτικό Αναψυκτήριο των Νοτίων Προαστίων

Ειδήσεις από τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ