Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Γ. Σγουρός για ΕΔΣΝΑ: «Επιβεβαίωση για το άνοιγμα δεκάδων εκατ. ευρώ»

Η ανάδειξη της νέας διοίκησης του ΕΔΣΝΑ και οι δηλώσεις του περιφερειάρχη Νίκου Χαρδαλιά περί «νέας σελίδας με διαφάνεια και χρηστή διαχείριση στη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής», αποτέλεσαν την αφορμή για καυστική ανακοίνωση του επικεφαλής της παράταξης ΑΤΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Γιάννη Σγουρού.

Ο περιφερειακός σύμβουλος χαρακτηρίζει τις δηλώσεις Χαρδαλιά ως επιβεβαίωση όσων υποστηρίζει για θέματα οικονομικής διαχείρισης του συνδέσμου, αναφέροντας αναλυτικά τα εξής:

«Η συγκρότηση των νέων συλλογικών οργάνων διοίκησης του ΕΔΣΝΑ (Διοικητικό Συμβούλιο και Εκτελεστική Επιτροπή), του αρμόδιου φορέα για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής, συνοδεύτηκε από την επιβεβαίωση του κ. Χαρδαλιά όλων όσων καταγγέλλαμε πριν λίγους μήνες δημόσια προς τις αρμόδιες διοικητικές και δικαστικές αρχές: Ότι ο φορέας έχει άνοιγμα άνω των 150 εκ. € αποτέλεσμα της πρωτοφανούς κακοδιαχείρισης που προηγήθηκε, με αποτέλεσμα μετά την εξυγίανση που πέτυχε η διοίκησή μας την περίοδο 2012-2014 και δέκα χρόνια μετά ο φορέας να έχει επιστρέψει στο οικονομικό αδιέξοδο.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται δυστυχώς όχι ως κακόγουστη φάρσα αλλά ως θλιβερή πραγματικότητα, με τον λογαριασμό να καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες αφού με κυβερνητική ανοχή «στα δικά μας παιδιά» επετράπη η παράκαμψη από την κανονικότητα και τη διαφάνεια.

Λογαριασμό που εξάλλου πληρώνουν ήδη πολύ ακριβά εξαιτίας της αδυναμίας υλοποίησης έστω του ελάχιστου σχεδιασμού για τη σωστή και φιλική στο περιβάλλον διαχείριση των απορριμμάτων που συνεχίζουν να θάβονται κατά εκατοντάδες χιλιάδες τόνους στον μοναδικό ΧΥΤΑ της Αττικής.
Υπενθυμίζεται ότι από το 2020 η Αττική δεν έχει καν εγκεκριμένο σχεδιασμό για τη διαχείριση των αποβλήτων της!

Η παράταξή μας δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να ασκεί ουσιαστική κριτική και παρεμβάσεις και να καταθέτει εποικοδομητικές προτάσεις στα θέματα διαχείρισης των απορριμμάτων προς όφελος των πολιτών της Αττικής, που βλέπουν τα χρήματα που διαθέτουν μέσα από τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος να πετιούνται στην κυριολεξία στα σκουπίδια».

Διαβάστε επίσης: Έργα 25,2 εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια στον ΣΥΔΝΑ

Ειδήσεις από την Αυτοδιοίκηση στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ