Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Κάλεσμα του Φεμινιστικού Δικτύου Νέα Αριστερά για εκδήλωση στις 20/5 στην Πλατεία Βικτωρίας

Με φόντο τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου οι γυναίκες μέλη του Φεμινιστικού Δικτύου-Νέα Αριστερά πραγματοποιούν εκδήλωση – συζήτηση την Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 και ώρα 19:30 στην Πλατεία Βικτωρίας με θέμα “Γυναίκες-Ισότητα-Ευρώπη”. Θα χαιρετίσουν – παρέμβουν βουλευτές και υποψήφιες ευρωβουλευτές της Νέας Αριστεράς.

Στο κάλεσμά του προς τις Γυναίκες το Φεμινιστικό Δίκτυο Νέα Αριστερά αναφέρει τα εξής: 

Υποθέτουμε πως μάλλον δεν έχεις αποφασίσει ακόμα τί κι αν θα ψηφίσεις στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Δεν φταις για τον δισταγμό σου εσύ, ούτε εμείς, ούτε καμιά μας. Ευθύνη έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση που, αντίθετα με τους διακηρυγμένους αρχικούς σκοπούς της, έχει μετατραπεί σε γυάλινο πύργο, τον οποίο δεν μπορούμε να αγγίξουμε και να επηρεάσουμε. Που δεν επιτρέπει να ακουστούν οι φωνές μας. Όμως η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι αποφάσεις και  οι πολιτικές της  επηρεάζουν τις ζωές όλων μας. Η επιμονή στη λιτότητα και στην αποθέωση του ανταγωνισμού, της αγοράς και των πολεμικών εξοπλισμών που οδηγούν σε μια ισορροπία τρόμου -μακριά από το ευρωπαϊκό «ιδεώδες» του παρελθόντος- έχουν αφήσει το στίγμα τους και στη χώρα μας, ενώ παράλληλα απομυζούν τα ευρωπαϊκά συστήματα κοινωνικής προστασίας, δηλαδή την δημόσια υγεία, την δημόσια εκπαίδευση, τις δημόσιες μεταφορές, την περιβαλλοντική προστασία κ.ά., ενώ στερούν πόρους από την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Και το ξέρεις ήδη αγαπητή φίλη πως οι γυναίκες είναι τα πρώτα θύματα των παραπάνω πολιτικών, οι οποίες εφαρμόζονται και στη χώρα μας περιορίζοντας το κράτος και αφήνοντας ανεξέλεγκτους τους όρους λειτουργίας της αγοράς εργασίας και την κερδοσκοπία στην ενέργεια, τις μεταφορές, τις τιμές των τροφίμων, των ειδών πρώτης ανάγκης, των φαρμάκων. Το ξέρεις ακόμα γιατί η  βιωματική σου εμπειρία σου υπενθυμίζει καθημερινά την ανισότητα που υφίστασαι εξαιτίας του φύλου σου στη δουλειά,  στην οικογένεια,  στο έλλειμμα ελεύθερου χρόνου για δημιουργία και ψυχαγωγία, αλλά και την πιθανότητα να βρεθείς αντιμέτωπη με την απειλή της έμφυλης βίας σε κάθε μορφή της. Άλλωστε, σίγουρα έχεις ακούσει ότι  η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ ως προς την υλοποίηση της ισότητας των φύλων.

Για τους παραπάνω λόγους, αλλά και γιατί πιστεύουμε πως δεν εξασφαλίζεται η  ειρήνη με πόλεμο, πως δεν επιτυγχάνεται η ευρωπαϊκή ευημερία και ανάπτυξη με λιτότητα και Ταμεία Ανάκαμψης από τα οποία ωφελούνται όσοι έχουν ήδη πλουτίσει, ενώ εμείς μετράμε το καλάθι του σούπερ μάρκετ και τους λογαριασμούς του ρεύματος και πως θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη βιωσιμότητα του πλανήτη η γιγάντωση της πολεμικής βιομηχανίας, εμείς οι γυναίκες μέλη του Φεμινιστικού Δικτύου-Νέα Αριστερά αποφασίσαμε να ψηφίσουμε σε αυτές τις Ευρωεκλογές αριστερά, φεμινιστικά, φιλειρηνικά, οικολογικά, έχοντας πάντα στο κέντρο του ενδιαφέροντός μας την προστασία της εργασίας. Καλούμε κι εσένα να υποστηρίξεις και να ψηφίσεις  τη Νέα Αριστερά, το κόμμα που μιλά καθαρά και διεκδικεί  μια κοινωνική Ευρώπη των εργαζόμενων, του κοινωνικού κράτους και της κοινωνικής αλληλεγγύης, η οποία  θα διανέμει τον παραγόμενο πλούτο  και θα βάζει φρένο στα υπερκέρδη. Μια Ευρώπη της ισότητας των φύλων, της διασφάλισης των δικαιωμάτων και της ορατότητας  όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης, εθνότητας, φύλου,  σεξουαλικού προσανατολισμού, αναπηρίας κ.ά. Μια Ευρώπη της ειρήνης που διασφαλίζεται με τη σύναψη  διεθνών συμφωνιών, οι οποίες θα αποτυπώνουν τις νέες συνθήκες συνύπαρξης και επίλυσης των διαφορών και μαζί μια Ευρώπη της κλιματικής δικαιοσύνης μέσα από βιώσιμο και ριζοσπαστικό μετασχηματισμό της παραγωγής και της εργασίας, συμβατό με τους φυσικούς πόρους και την βιοποικιλότητα. Σε αυτές τις Ευρωεκλογές δεν δίνουμε μόνο μια μάχη για τη χώρα μας, αλλά για όλη την Ευρώπη και τη μάχη αυτή σε καλούμε να τη δώσουμε μαζί.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ