Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Νέα υβριδική έκδοση για το DS 3 (τιμές)

Λίγο πριν από το λανσάρισμα νέων 100% ηλεκτρικών μοντέλων της, η DS Automobiles εισάγει νέες «εξηλεκτρισμένες» επιλογές. Πρώτο μοντέλο το DS 3 HYBRID. Το υβριδικό σύστημα κίνησης αποτελείται από έναν βενζινοκινητήρα 136 ίππων και 230 Nm ροπής, σε συνδυασμό με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων που ενσωματώνει έναν ηλεκτροκινητήρα 28 ίππων. Μια μπαταρία 0,9 kWh ιόντων λιθίου τροφοδοτεί το αυτοφορτιζόμενο ηλεκτρικό σύστημα.

To DS 3 HYBRID μπορεί να λειτουργεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια υπό μέτρια φορτία, χωρίς υποβοήθηση από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Κατά την επιβράδυνση, ο ηλεκτροκινητήρας λειτουργεί ως γεννήτρια για την ανάκτηση κινητικής ενέργειας και την τροφοδοσία της μπαταρίας, παρέχοντας ταυτόχρονα ενέργεια για την εκκίνηση του βενζινοκινητήρα.

To υβριδικό σύστημα του DS 3

Το κιβώτιο ταχυτήτων e-DCS6 συμβάλλει επίσης στην άνεση και την αποδοτικότητα του DS 3 HYBRID. Περιορίζοντας τα διαλείμματα στη ροπή, δίνει την αίσθηση μιας εξαιρετικά ομαλής οδήγησης. Ο ηλεκτροκινητήρας, ο μετατροπέας και ο υπολογιστής είναι ενσωματωμένα σε αυτό για εξοικονόμηση χώρου και μάζας. Για το νέο DS 3 HYBRID, η διαδικασία 0 – 100 χλμ/ώρα καλύπτεται σε μόλις 8,4 δευτερόλεπτα (1,2 ταχύτερα από την έκδοση με τον κινητήρα PureTech 130 EAT8). Σε σύγκριση με το DS 3 PureTech 130 EAT8, στον συνδυαστικό κύκλο WLTP, το DS 3 HYBRID έχει κέρδος σχεδόν 20% σε κατανάλωση (1,2 λίτρα καυσίμου λιγότερα απαιτούνται για κάθε 100 χιλιόμετρα) και μείωση κατά 27 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο (ή -19%) σε 112 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο. Συνεπώς το DS 3 HYBRID δεν υπόκειται σε τέλη κυκλοφορίας, ενώ έχει ελεύθερη είσοδο καθημερινά στο Δακτύλιο. Στην πόλη, η μείωση της κατανάλωσης φθάνει έως και 38%.

Οι τιμές του DS 3 HYBRID αρχίζουν από τα 32.800 ευρώ για το επίπεδο εξοπλισμού Bastille και τα 33.800 ευρώ για το Performance Line.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ