Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Λ. Κυρίζογλου: Πυξίδα των Δήμων οι Οργανισμοί Εσωτερικών Υπηρεσιών

Πραγματοποιήθηκε χθες, στην Αθήνα, η πρώτη ενημερωτική ημερίδα για την εκπόνηση νέων Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας των Δήμων, που διοργάνωσαν ΚΕΔΕ και ΕΕΤΑΑ.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου, κατά την ομιλία του τόνισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει οργανωμένα και αποτελεσματικά ένας Δήμος είναι να έχει στη διάθεσή ένα πολύ βασικό εργαλείο, τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, ο οποίος καθορίζει τις αρμοδιότητες των δημοτικών υπηρεσιών, την οργάνωση και διοίκησή τους καθώς και τη στελέχωσή τους. «Και δεδομένου ότι οι αρμοδιότητες των Δήμων προκύπτουν από ένα πολύπλοκο και εκτεταμένο θεσμικό πλαίσιο διαφορετικών υπουργείων, το οποίο συνεχώς αλλάζει», είπε, «είναι αναγκαία η συνεχής προσαρμογή του στις αλλαγές του θεσμικού πλαισίου. Και αυτήν τη πολύπλοκη και σπουδαία για μας τους Δήμους, δουλειά την έχει αναλάβει με επιτυχία η ΕΕΤΑΑ με τον Οδηγό σύνταξης των Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας, ο οποίος έχει σταλεί σε όλους τους Δήμους και στο υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, δεν έκανε την παραμικρή παρατήρηση, γεγονός που δείχνει το υψηλό επίπεδο κατάρτισης των στελεχών της ΕΕΤΑΑ».

Ο κ. Κυρίζογλου σημείωσε ακόμη ότι η λειτουργία ενός Δήμου στη βάση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, είναι προς όφελος και των ίδιων των εργαζομένων, καθώς θα γνωρίζουν τα καθήκοντά τους, το εύρος των αρμοδιοτήτων τους, ενώ θα συμβάλει και στην σωστή αξιολόγησή τους.

Στις εργασίες της ημερίδας συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ Δ. Μαραβέλιας και Σπ. Σπυρίδων, αντίστοιχα, ο γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ Δ. Καφαντάρης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Αττικής Γ. Μαρκόπουλος, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, γενικοί γραμματείς δήμων, ειδικοί σύμβουλοι καθώς και στελέχη των Δήμων.

Σημειώνεται ότι δεύτερη αντίστοιχη ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαΐου, στη Θεσσαλονίκη, στο Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής», του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη (Απ. Σαμανίδη 21, Πανόραμα).

Διαβάστε επίσης: Ορίστηκε το νέο Δ.Σ. της Εταιρείας «Πληροφόρηση Επιμόρφωση Τοπική Ανάπτυξη Α.Ε.»

Ειδήσεις από την Αυτοδιοίκηση στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ