Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Πυροβόλησαν τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Mάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαϊου πυροβολήθηκε εν ψυχρώ πολλές φορές στην πόλη Χαντλόβα, μπροστά από κτίριο όπου είχε διεξαχθεί κυβερνητική συνεδρίαση.

Εκπρόσωπος του νοσοκομείου της Χαντλόβα γνωστοποίησε ότι ο 59χρονος Φίτσο είχε τις αισθήσεις του όταν έφτασε στις εγκαταστάσεις τους κι αμέσως του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Η σλοβακική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έστειλε ελικόπτερο για τη διακομιδή του 59χρονου Σλοβάκου πρωθυπουργού, ενώ σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση από το Γραφείο της κυβέρνησης, ο κ. Φίτσο μεταφέρεται στο νοσοκομείο της Μπάνσκα Μπίστρικα, μίας γειτονικής, μεγαλύτερης πόλης, καθώς η κατάσταση της υγείας του κρίθηκε κρίσιμη.

Το ειδησεογραφικό δίκτυο TA3 μετέδωσε ότι σημειώθηκαν τέσσερις πυροβολισμοί και ότι μία σφαίρα πέτυχε τον Φίτσο στην κοιλιά. Ο δράστης συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από άνδρες ασφαλείας.

Μιλώντας στο Reuters, εκπρόσωπος του σλοβακικού υπουργείου Εσωτερικών είπε ότι σημειώθηκε απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού.

Ακούστηκαν αρκετοί πυροβολισμοί, σύμφωνα με δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο σημείο.

Αυτόπτης μάρτυρας που επικαλείται το πρακτορείο Reuters μετέφερε ότι άκουσε αρκετούς πυροβολισμούς και είδε έναν άνδρα να συλλαμβάνεται από την αστυνομία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, άνδρες ασφαλείας «έσπρωξαν κάποιον σε ένα αυτοκίνητο και απομακρύνθηκαν».

Πηγή: kathimerini.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ