Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Όλα έτοιμα για την 41η Ειρηνοδρομία – Περισσότερες από 1.400 συμμετοχές

Περισσότεροι από 1.400 έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής συμμετοχή στην 41η Ειρηνοδρομία, που πραγματοποιείται την Κυριακή 19 Μαΐου, στον Άγιο Δημήτριο, στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων (Σάββατο και Κυριακή) στη μνήμη των Αλέξανδρου Παναγούλη. Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων μπορεί να αγγίξει τις 2.000.
Σήμερα, Τετάρτη 15 Μαΐου, ολοκληρώνονται οι ηλεκτρονικές εγγραφές όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Ειρηνοδρομία. Τις επόμενες ημέρες μέχρι και το Σάββατο 18/5 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν μόνο στο Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Στέλιος Μαμαλάκης, δεσμεύτηκε ότι τα έσοδα από την Ειρηνοδρομία θα διατεθούν στα σχολεία του Δήμου.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Μαμαλάκης σημείωσε ότι το φιλειρηνικό μήνυμα όλων των εκδηλώσεων είναι φέτος πιο επίκαιρο από ποτέ. «Στην περιοχή μας οι πόλεμοι με θύματα αμάχους και παιδιά αυξάνονται και την ίδια ώρα η τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων, το καλοκαίρι στο Παρίσι, κάνουν πιο επιτακτικό από ποτέ το αίτημα εφαρμογής της Ολυμπιακής Εκεχειρίας».

Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Κλείνοντας, ο Στέλιος Μαμαλάκης έκανε ειδική αναφορά στο γεγονός ότι φέτος η Ειρηνοδρομία συμπίπτει με την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: «Αυτή η τραγωδία κάνει ακόμα πιο επίκαιρο και πιο επιτακτικό το αίτημα για Ειρήνη και συναδέλφωση και ενισχύει το μήνυμα της Ειρηνοδρομίας. Γιατί όπως έχει πει ο Τζον Λένον μια εμβληματική μορφή του φιλειρηνικού κινήματος: “Ή θα παλέψεις για την Ειρήνη ή θα πεθάνεις”».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Ευάγγελος Μπούρης, ο οποίος ανέφερε ότι η Ειρηνοδρομία του Δήμου Αγίου Δημητρίου είναι ένας καταξιωμένος θεσμός που κάθε χρόνο κερδίζει ολοένα και περισσότερους φίλους, για αυτό και η δημοτική αρχή επενδύει στην περαιτέρω ανάπτυξη της τα επόμενα χρόνια. «Φέτος έχουμε φροντίσει να είναι μια άρτια αθλητική διοργάνωση χωρίς προηγούμενο με τη βοήθεια των πολλών και μεγάλων χορηγών μας και των χορηγών επικοινωνίας, χωρίς του οποίους δεν θα τα είχαμε καταφέρει», είπε.

Ακολούθως, το λόγο έλαβε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αγγελική Σαραβελάκη, που παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα των Παναγούλειων 2024. «Τιμούμε τον αγωνιστή της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης, Αλέξανδρο Παναγούλη μεταδίδουμε και μεταλαμπαδεύουμε στις επόμενες γενιές τα ιδανικά στα οποία αφιέρωσε τη ζωή του. Καλώ τους πολίτες να συμμετέχουν σε όλες τις εκδηλώσεις στη μνήμη του, γιατί με τη συμμετοχή μας δηλώνουμε ότι δεν ξεχνάμε», τόνισε.

Στο πάνελ συμμετείχαν Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, εκπρόσωποι σωματείων και επίσημων φορέων του Αθλητισμού. Στις τοποθετήσεις τους εστίασαν στη σημασία της Ειρηνοδρομίας και των διαχρονικών μηνυμάτων της, τα οποία – όπως είπαν – ταυτίζονται με τα ολυμπιακά ιδεώδη, για αυτό και είναι πανανθρώπινα και διαχρονικά. Τόνισαν επίσης τη μεγάλη αξία της Ειρηνοδρομίας στην ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού και το γεγονός ότι αυτή εστιάζει στα παιδιά, ενώ εξήραν την πρωτοβουλία του Δήμου να διαθέσει στα σχολεία του Αγίου Δημητρίου μέρος των εσόδων από τις χορηγίες και τις συνδρομές της Ειρηνοδρομίας.

Επιπλέον συμμετείχαν και απηύθυναν χαιρετισμό η Εύη Μωραϊτίδου, αργυρή Ολυμπιονίκης στο πόλο 2004, αντιπρόεδρος των Ελλήνων Ολυμπιονικών και εκπρόσωπος του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, ο Θεόδωρος Αλεξάς, Παραολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας και Εκπρόσωπος του Δ.Κ.Ο.Ε., ο Παναγιώτης Καραΐσκος νικητής του Αυθεντικού Μαραθωνίου και ο Γιώργος Καρδαράς πρόεδρος του ΟΦΚΑ ΟΔΥΣΣΕΑΣ.

Διαβάστε επίσης: Δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα του Δήμου κατά της εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας

Ειδήσεις από τον Αγιο Δημήτριο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ