Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Α. Κονδύλης: Ναι στη συνέχιση εργασιών σε οικοδομές μέχρι το ύψος των 12μ.

Το «πράσινο φως» σε τεχνική εταιρεία να συνεχίσει τις εργασίες της στην περιοχή του Αλίμου, υπό την προϋπόθεση ότι αυτές θα γίνουν μέχρι το ύψος των 12μ., αποφάσισε να δώσει το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης που συνεδρίασε το βράδυ της Τετάρτης.

Οι εργασίες στη συγκεκριμένη οικοδομή ανεστάλησαν μετά την εντολή που έδωσε ο δήμαρχος, Ανδρέας Κονδύλης, στους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Δόμησης (ΥΔΟΜ), έως ότου εκδοθεί η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) σχετικά με τους όρους δόμησης.

«Έχουμε κάνει διοικητική διακοπή. Αναστείλαμε προσωρινά την ισχύ μιας οικοδομικής άδειας έως ότου βγει η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ. Η εταιρεία προσέφυγε στο ΣΥΠΟΘΑ (σσ Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων) και κερδίζει στο ΣΥΠΟΘΑ. Κατά την εκτίμησή μας, είναι λανθασμένη και παράτυπη η απόφαση του ΣΥΠΟΘΑ, διότι έκρινε βάσει πολεοδομικών διατάξεων, ενώ το ζήτημα εδώ είναι δικονομικό», τόνισε ο δήμαρχος Αλίμου.

Ο κ. Κονδύλης ανέφερε ότι μπορεί να επιτρέψει τις εργασίες στη συγκεκριμένη οικοδομή μέχρι το ύψος των 12μ. «Εφόσον κάνει αίτηση η Εταιρεία και πει ότι δεν επικαλείται την απόφαση του ΣΥΠΟΘΑ, δεν θέλει να ασκήσει πίεση στον Δήμο, και να της επιτρέψουμε να κάνει εργασίες μέχρι τα 12μ… Το αίτημα αυτό είναι εύλογο. Το ύψος αυτό είναι κάτω από τα 14,5μ. που ο Δήμος ενδιαφέρεται… Έχουμε βγει μπροστά ως Δήμος για τα ψηλά κτίρια και την καταχρηστική δόμηση. Είμαστε, ως Δήμος, πρωτοπόρος στην Ελλάδα».

Διαβάστε επίσης: Στο «κόκκινο» η αντιπαράθεση Κυβέρνησης – Δήμων για τον ΝΟΚ

Ειδήσεις από την Επικαιρότητα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ