Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Αρχίζει αύριο τo 30o Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου

To Αμφιθέατρο «Νίκος Τεμπονέρας» στον Ταύρο και το Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στο Μοσχάτο, θα υποδεχτούν από 18 Μαΐου έως 16 Ιουνίου όλα τα σχολεία του Δήμου σε ένα φεστιβάλ που περιλαμβάνει παραγωγές των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων!

Η εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης έχει ετοιμάσει να παρουσιάσει θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, καλλιτεχνικά και μουσικά δρώμενα, αλλά και εκθέσεις εικαστικών και ρομποτικής.

Ταυτόχρονα με τις δημιουργίες και τις δράσεις των παιδιών, ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου και η οργανωτική Επιτροπή του Μαθητικού Φεστιβάλ έχουν προγραμματίσει μία σειρά παράλληλων δράσεων που περιλαμβάνουν συμμετοχές από το εργαστήρι STEAM του Δήμου, από τον Όμιλο Ελληνικών χορών και από το ΚΔΑΠ Δημήτρειο.

Η έναρξη του Φεστιβάλ, το Σάββατο 18 Μαΐου, γίνεται στο Αμφιθέατρο «Νίκος Τεμπονέρας» στον Ταύρο, στις 19.00, με τη συμμετοχή του 1ου Γυμνασίου Ταύρου και τη θεατρική παράσταση με παραδοσιακούς χορούς και τίτλο: «Τώρα που στήσαν το χορό,να΄μουν καιεγώ να τραγουδώ». Ένα θεατρικό και μουσικοχορευτικό ταξίδι στο παραδοσιακό χωριό Νεστάνη Αρκαδίας!

Την Κυριακή 19 Μαΐου, το Κλειστό Γυμναστήριο Μοσχάτου, την ίδια ώρα, σε παράλληλη δράση του μαθητικού Φεστιβάλ, θα παρουσιαστεί η γιορτή λήξης του εργαστηρίου STEAM, με τη συμμετοχή των μαθητών των δημοτικών μας σχολείων Μοσχάτου και Ταύρου.

Ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά: «Το Μαθητικό Φεστιβάλ της πόλης μας αποτελεί έναν από τους πιο επιτυχημένους πολιτιστικούς θεσμούς μας, όχι μόνο για το θέαμα που προσφέρει, αλλά κυρίως επειδή δίνει τη δυνατότητα σε όλη την εκπαιδευτική και μαθητική μας κοινότητα για συμμετοχή, για δημιουργία και κυρίως για γνωριμία με το χώρο της τέχνης, της παράδοσης, του πολιτισμού και της τεχνολογίας.

Θέλω να ευχαριστήσω όσους έχουν εργασθεί σκληρά τόσους μήνες τώρα για να βγει το αποτέλεσμα που θα θαυμάσουμε, τους μαθητές μας, τους εκπαιδευτικούς, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, τους αντιδημάρχους και τους υπευθύνους από τον Δήμο μας. Χάρις στην άριστη συνεργασία μεγάλου αριθμού ατόμων, μπορεί να διοργανωθεί μία τέτοια μεγάλη εκδήλωση.

Σας περιμένουμε κοντά μας, σε κάθε εκδήλωση του Φεστιβάλ μας, για να θαυμάσουμε τα έργα των παιδιών μας και να αποδείξουμε για άλλη μία φορά ότι τα σχολεία μας, πέρα από πηγές γνώσης, μπορούν να γίνουν και φωτεινά σημεία δημιουργίας, μεταλαμπάδευσης της τέχνης και του πολιτισμού.»

Διαβάστε επίσης: Μαθητικό καλλιτεχνικό φεστιβάλ, 17/5 στο 3ο Γυμνάσιο Μοσχάτου

Ειδήσεις από το Μοσχάτο και τον Ταύρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ