Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

ΑΤΙΤΛΟΝ: Ένα έργο της Αντωνίας Οικονόμου 11, 12, 13 Ιουνίου 2024 στο Σύγχρονο Θέατρο

Μετά τις πρώτες sold out παραστάσεις, το χοροθεατρικό έργο ΑΤΙΤΛΟΝ της Αντωνίας Οικονόμου θα παρουσιαστεί για έναν δεύτερο κύκλο παραστάσεων στις 11, 12 και 13 Ιουνίου 2024, στο Σύγχρονο Θέατρο (Ευμολπιδών 45, Γκάζι).

Ένα αόρατο χέρι ζωγραφίζει και τα φαντάσματα του δημιουργού παίρνουν σάρκα και οστά.

Σε έναν στοιχειωμένο τόπο σύγκρουσης, παραμένει ένας απλός θεατής. Ο πίνακας που σταδιακά εμφανίζεται σε τρισδιάστατη μορφή, απαθανατίζεται μέσα σε ένα λευκό καμβά. 

Οι διαστρεβλωμένες φιγούρες που γεννιούνται αφήνουν πίσω τα ίχνη και το αποτυπωμα της διαδρομής τους τεκμηριόντας στο χώρο του καμβά μια ιστορία που οδεύει από την αρχή προς το τέλος της. Σαν ένα ακατανόητο χάος που, όπως η ίδια η φύση, δημιουργεί τάξη. 

Μία παραστατική αλληγορία για την οικουμενική ανάγκη του ανθρώπου να δημιουργεί διαμέσου του σώματος, του οποίου η μνήμη, και το οποίο ως μνήμη, είναι καταδικασμένο πάντα να επιστρέφει στις πληγές που νομίζει ότι έχει ξεχάσει. 

 

Trailer

Η χορογράφος Αντωνία Οικονόμου γράφει: Το ΑΤΙΤΛΟΝ ξεκίνησε το 2019 και η διαδικασία δημιουργίας του διακόπηκε λόγω lockdown. Σε αυτό το διάστημα άρχισα να πειραματίζομαι με την κινούμενη εικόνα, με κινηματογραφικά και εικαστικά μέσα. Αυτές οι διαδικασίες είχαν ως αποτέλεσμα τη νέα εκδοχή του ΑΤΙΤΛΟΝ επαναπροσεγγίζοντάς το μέσα από νέους φακούς πέρα από την χορογραφικό γίγνεσθαι. Σε συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Σκουρλή δημιουργήσαμε ένα νέο score με στόχο ο ήχος, το φως, τα κινούμενα σώματα και ο εικαστικός χώρος να είναι σε συνεχή διάλογο και να “οδεύουν” μαζί προς μία ακίνητη εικόνα, ένα ασπρόμαυρο σύμπαν. Το ΑΤΙΤΛΟΝ αποτελεί για μένα έναν πολυδιάστατο κόσμο που χωράει μια ιστορία για τον έρωτα, τη σύγκρουση, την μνήμη και το τραύμα.

Συντελεστές

Σύλληψη – Εικαστικός χώρος – Σκηνοθεσία – Χορογραφία: Αντωνία Οικονόμου

Πρωτότυπη μουσική: Constantine Skourlis

Μουσική: Vivaldi “Pieta-Sacred Works (for alto)”

Βοηθός χορογράφου: Ειρήνη Δαμιανίδου

 

Μούσα | Ξένια Σταθούλη

Νάρκισσος | Παύλος Λυκούδης

Χάος | Νίκος Τσόλης

Έρως | Ορέστης Αλεξιάδης

Χορός: Ξένια Ταμπούρλου, Αλεξάνδρα Δρανδάκη, Klaus Shehaj, Ειρήνη Δαμιανίδου

Σκηνογραφία: Λυδία Λαμπροπούλου

Φωτιστικός σχεδιασμός: Βαγγέλης Μούντριχας

Κοστούμια/ ειδικές κατασκευές: Κωνσταντίνος Χαλδαίος

Βοηθός Ενδυματολόγου: Ίρις Μυρσίνη Σιδέρη

MUA: Πέτρος Τίγκας

Βοηθοί MUA: Σταμάτης Θεοχάρης, Αγγελική Γκλαβίνα 

Κινηματογράφηση/ φιλμ: Χρήστος Αδριανόπουλος

Σχεδιασμός: Ζωή Κραββαρίτη

Halldorophone: Κωνσταντίνος Χίνης

Πιάνο: Χρήστος Σακελλαρίδης 

Ηχοληψία: Νικόλας Καζάζης 

Οργανωση παραγωγής: Λυδία Λαμπροπούλου

Παραγωγη: ERGO

Πληροφορίες:

Τοποθεσία: Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Γκάζι

Ημερομηνίες: 11, 12, 13 Ιουνίου 2024 

Ώρα έναρξης: 21.30 

Διάρκεια παράστασης: 40 λεπτά

Εισιτήρια: https://www.ticketservices.gr/event/atitlon-by-antonia-economou/

Τις ημέρες των παραστάσεων και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα – θα υπάρχουν εισιτήρια και στο ταμείο του Θεάτρου.

Με την Υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους παρακάτω ανθρώπους και καλλιτέχνες για την συνεργασία, τη δημιουργία υλικού και την υποστήριξη: Κωνσταντίνος Κατσούδας, Πετρίνα Γιαννάκου, Δημήτρης Τσικούκας, Δανάη Μορφονιού, Ηρακλής Κοτσαρίνης, Christiane Lange, Αδριανός Ευθυμιάδης, Γιάννης Θεοδωράκης, Αχιλλέας Χαρίτος, Ορέστης Μαυρουδής, Περικλής Σκορδίλης, Ηρώ Ειρήνη Δασκαλάκη, Σπύρος Χρηστάκης, Ελίνα Δεμιρτζίογλου, Μυρτώ Στολίδη, Μαργαρίτα Τοντισάκη, Χρυσάνθη Φύτιζα, Ίρις Κατράκη, Kris Radanov, Project 8, Edgen Lame, Ελισάβετ Ζαχαράκη, Γιώργος Παπάζογλου, Επαμεινώνδας Κίτσιος, Nelson Εσκίογλου, Νικόλας Καζάζης, Αγλαία Παγώνα, Στέλλα Παγιάτη. 

Σύντομο βιογραφικό της Αντωνίας Οικονόμου:

Η Αντωνία Οικονόμου είναι χορογράφος, σκηνοθέτης και performer. Μέσα από την πρακτική της δημιουργεί ταινίες μικρού μήκους, χοροθεατρικές παραστάσεις, περφορμανς και πολυμεσικές εκθέσεις, δοκιμάζοντας διαρκώς εκφραστικά μέσα αναπαράστασης και κινούμενης εικόνας σε διαφορετικά δημιουργικά πεδία. Διερευνά θέματα όπως είναι η παρακμή, η φθορά και η ιδέα της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης ως ένα λαβύρινθο που ακροβατεί ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό. Η μικρού μήκους ταινία της Απορώ, ομολογώ πως απορώ ταξιδεύει σε διεθνή φεστιβάλ ανά τον κόσμο και έχει επιλεχθεί στο Indie Shorts Awards του Φεστιβάλ Καννών. Σπούδασε χορό και χορογραφία στο London Studio Centre και είναι απόφοιτος Ιστορίας Τέχνης (BA Hons Degree, American College of Greece). 

https://antoniaeconomou.com/about 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ