Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Σύσκεψη των ΚΟ Ζωγράφου του ΚΚΕ με την υποψήφια ευρωβουλευτή, Βικτωρία Κούτση

Πλούσια και ζωντανή συζήτηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή γυναικών κάθε ηλικίας, στην σύσκεψη που διοργάνωσαν οι ΚΟ Ζωγράφου του ΚΚΕ το περασμένο Σάββατο, από όπου δόθηκε σήμα μάχης για ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ στις 9 Ιουνίου.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου “μέλη και φίλες του κόμματος, νέες γυναίκες, έδωσαν μαχητικό παρόν, προμηθεύτηκαν το ψηφοδέλτιο προκειμένου να συμβάλουν στη διακίνησή του.

Την συζήτηση άνοιξε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Βικτωρία Κούτση, η οποία αναφέρθηκε εκτενώς στις πολιτικές της ΕΕ που μαυρίζουν τη ζωή των εργαζομένων, γυναικών και ανδρών και στις οποίες συγκλίνουν τόσο η κυβέρνηση, όσο και τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Ιδιαίτερα στάθηκε στα πολεμοκάπηλα σχέδια της ΕΕ, που στηρίζει το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, που διαπράττει γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, ενώ ενισχύει πολύμορφα και το καθεστώς Ζελένσκι. Κατήγγειλε τη στάση της κυβέρνησης που εμπλέκει όλο και βαθύτερα τη χώρα σε αυτούς τους σχεδιασμούς, καθώς και το ΠΑΣΟΚ, το ΣΥΡΙΖΑ, τη Νέα Αριστερά, την Ελληνική Λύση, που στοιχίζονται πίσω από τις στρατηγικές επιλογές της αστικής τάξης.

Ειδικότερα, από τη συζήτηση αναδείχθηκαν μεταξύ άλλων οι συνέπειες της πολιτικής στήριξης των μονοπωλίων και της λογικής κόστους οφέλους, απέναντι στις εργαζόμενες, με τα ευέλικτα ωράρια και την έλλειψη μέτρων προστασίας του γυναικείου οργανισμού, τις μητέρες, με έλλειψη ουσιαστικής κρατικής μέριμνας και υποδομών για τα παιδιά, αλλά και το έδαφος που αναπαράγεται κάθε μορφής βία και περαιτέρω εμπορευματοποίηση των γυναικών”.

 

«Αυτό που κρίνεται την επόμενη μέρα είναι αν θα δώσουμε πράσινο φως σε αυτή την πολιτική, στην κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν ή θα την καταδικάσουμε, θα βάλουμε περισσότερα εμπόδια και εκεί που ψηφίζονται οι αντιλαϊκοί νόμοι, στο Ευρωκοινοβούλιο και κυρίως εκεί που ανατρέπονται, στο δρόμο του αγώνα», τόνισε η υποψήφια ευρωβουλευτής.

Διαβάστε επίσης: Δράσεις στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου με αφορμή τη “Διεθνή Ημέρα των Μουσείων 2024”

Ειδήσεις από του Ζωγράφου στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ