Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Το βιβλίο για τον Αυτισμό στα Δημοτικά Σχολεία της πόλης

Στο 7ο Δημοτικό σχολείο Γλυφάδας 250 παιδιά ενημερώθηκαν σήμερα για μια κρυφή αναπηρία, που δεν φαίνεται αλλά υπάρχει δίπλα τους, στην κοινωνία και στα σχολεία τους. Τον Αυτισμό. Μέσα από μια ιστορία, σαν παραμύθι, έμαθαν να διακρίνουν τα συμπτώματα της συγκεκριμένης ιδιαιτερότητας, ώστε να συμπεριφέρονται με υπευθυνότητα, ενσυναίσθηση και πολλή αγάπη στους συμμαθητές τους που κινούνται στο φάσμα του αυτισμού.

Με πρωτοβουλία του δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου, ο οποίος είναι ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένος σε κοινωνικά ζητήματα, θα γίνει σχεδόν σε όλα τα σχολεία της πόλης η παρουσίαση του εξαιρετικού βιβλίου «Τι έχει ο Γιάννης», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο. Η συγγραφέας και μητέρα του Γιάννη, Άδα Σταματάτου, πρόεδρος της ΑΜΚΕ «Race for Autism Gr», ενημερώνει τα παιδιά γύρω από την αναπηρία και τη διαφορετικότητα και, κυρίως, τον Αυτισμό. Οι αντιδράσεις των παιδιών που παρακολούθησαν τη σημερινή, εναρκτήρια εκδήλωση και συμμετείχαν με ερωτήσεις και παρατηρήσεις, κατέδειξαν την ενσυναίσθηση και την ωριμότητά τους.

Τον συντονισμό των εκδηλώσεων έχει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά, με τη συνδρομή της αντιδημάρχου Παιδείας Γεωργίας Βαμβακερού.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι και πολύ συγκινημένοι παρακολουθώντας τόσο την εξαιρετική παρουσίαση της κυρίας Σταματάτου όσο και την ανταπόκριση των παιδιών, που πάντα μας αφήνουν άφωνους με τις απαντήσεις και τις αντιδράσεις τους.

Η παρουσίαση θα γίνει σχεδόν σε όλα τα Δημοτικά της πόλης μας και ευχαριστούμε θερμά την κυρία Σταματάτου για την πολύτιμη προσφορά της, καθώς η συμμετοχή της σε όλο αυτό είναι εθελοντική», τονίζει η Λένα Δεναξά. Και προσθέτει: «Ας προσπαθήσουμε όλοι για έναν κόσμο που θα διακατέχεται από σεβασμό και όχι από διακρίσεις».

Διαβάστε επίσης: Ανοιχτά σχολεία και τα σαββατοκύριακα στη Γλυφάδα

Ειδήσεις από τον Δήμο Γλυφάδας στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ