Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Το «Take a Trip» συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του

Eπιμέλεια: Άγγελος Πολύδωρος 

Συνεχίζονται οι προβολές της πολυβραβευμένης ταινίας του Χρήστου Ν. Καρακάση Take a Trip. Για 32 εβδομάδες οι θεατές  γεμίζουν τον κινηματογράφο Studio new star art cinema παρακολουθώντας μία ιδιαίτερη ταινία με την φόρμα του ντοκιμαντέρ.

Η ταινία Take a Trip συνεχίζει την βραβευμένη της διαδρομή έχοντας ταξιδέψει σε περισσότερες από 35 χώρες, έχοντας κερδίσει 60 βραβεία (σκηνοθεσίας, σεναρίου, φωτογραφίας, μοντάζ, μουσικής, κειμένου και αφήγησης) με 120 επίσημες συμμετοχές σε φεστιβάλ ανά τον κόσμο

Η ταινία έχει εξασφαλίσει διανομή και προβάλλεται σε Αμερική και Καναδά στις δημοφιλείς κινηματογραφικές πλατφόρμες Web, Android, iOS, Roku, Chromecast, Google Play Store, Amazon Fire TV, LG TV, Apple TV, Google TV,  Android TV, Samsung TV.

Με επίκεντρο την Αγγλία, συντροφιά με τα κείμενα της Βασιλικής Κάππα, εξερευνούμε το ταραγμένο παρελθόν της πόλης, την περίοδο του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου, όταν οι ουρανοί του Λονδίνου γέμιζαν με καπνούς και τα σιδερένια πουλιά της Luftwaffe σκορπούσαν τον θάνατο στους δρόμους του Λονδίνου.  Επιστρέφοντας στο παρόν, ανάμεσα στους σταθμούς των τρένων και τις όχθες του Τάμεση, το Westminster και το Camden Town, το Βρετανικό Μουσείο και το Hyde Park, συμπορευόμαστε με τους αγωνιστές που μάχονται για μια κοινωνία με ίσα δικαιώματα, που διαδηλώνουν κατά της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού και για μια αναβαθμισμένη παιδεία, χωρίς την οποία είμαστε καταδικασμένοι να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος.

Το  «Take a Trip» είναι μια ταινία που ξεφεύγει από τα στενά πρότυπα μιας τυπικής ντοκιμαντερίστικης κινηματογράφησης. Δεν είναι η διεύθυνση φωτογραφίας και οι τεχνικές της, που κεντρίζουν το ενδιαφέρον του πανοράματος. Είναι η εσωτερική μονταζιέρα στα εικαστικά κύτταρα του σκηνοθέτη. Είναι η αλληλουχία των πλάνων, η μουσική τους σύνδεση, τελικά είναι η απομνημόνευση της ψυχής μιας φυλής ανθρώπων, που μοιράζονται στενά τις ανάσες τους, εξαρτώμενοι από τα ίδια σημειολογικά σύμβολα της εμβληματικής πόλης και παρά τις παθογένειές τους, διαισθάνονται την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.Κι όλα αυτά σε τριάντα μόνον λεπτά. Δεν είναι λοιπόν τυχαία η συνάντησή της με σειρά συμμετοχών και κυρίως βραβεύσεων σε διάφορα, ανά τον πλανήτη, αντίστοιχα φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους…

(Κώστας Κωνσταντινίδης – Κριτικός Κινηματογράφου μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου και της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου)

Τα Κείμενα που αποτελούν ένα μικρό συγγραφικό σύμπαν κυκλοφορούν στα Αγγλικά σε μια καλαίσθητη έκδοση από τις εκδόσεις Κουίντα. Η Ταινία γέννησε ένα νέο δημιουργικό πλαίσιο όπου η ζωγραφική, ο κινηματογράφος και η συγγραφή ενώθηκαν, και προχώρησαν σε μια δημιουργική σύζευξη με σημειολογικές προεκτάσεις που διευρύνουν την τυπική αντίληψη για τα όρια των τεχνών και ιδιαίτερα του δημιουργικού ντοκιμαντέρ.

Η κινηματογραφική εταιρεία Κουίντα  παγκόσμια διανομή για τις παραγωγές της σε Αμερική και Καναδά στις δημοφιλείς κινηματογραφικές πλατφόρμες Web, Android, iOS, Roku, Chromecast, Google Play Store, Amazon Fire TV, LG TV, Apple TV, Google TV,  Android TV, Samsung TV.

Συντελεστές

Διεύθυνση Φωτογραφίας: George Devon, Διονύσιος Δήμας, Χρήστος Ν. Καρακάσης / Μουσική Σύνθεση: Γρηγόρης Γιαρέλης / Βοηθός Σκηνοθέτη-Ηχοληψία: Νίκος Ψαλτάκης / Βοηθός Παραγωγής: Μαρία Κάππα / Κείμενα Αφήγηση: Βασιλική Κάππα / Σενάριο – Σκηνοθεσία- Μοντάζ  Χρήστος Ν. Καρακάσης / Χώρες Παραγωγής: Αγγλία-Ελλάδα / Παραγωγή Κινηματογραφική Εταιρεία Κουίντα  www.kouinta-production.gr / Συνεργάτης-Συμπαραγωγός-Διανομή: Εταιρεία Tickets Tickets

 

INFO

Διάρκεια: 30min / Form 4k-DCP

IMDB https://www.imdb.com/name/nm3765821/

Facebook page https://www.facebook.com/koyintaTrip/

Trailer https://www.youtube.com/watch?v=-tfyTy0n8Qc

Take a Trip IMDB https://www.imdb.com/title/tt15354796

Κινηματογραφική Διανομή: New Star

Κινηματογράφος STUDIO new star art cinema

Σταυροπούλου 33, Αθήνα  Τηλέφωνο: 21 0864 0054

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ